ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί - Μαζικές επιστολές για μετάθεση - «Πρέπει να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή»

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί - Μαζικές επιστολές για μετάθεση - «Πρέπει να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή»

Την αντίδραση των συνάδελφων τους έφερε η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί του ΤΑΕ Λάρνακας, μετά την απόδραση 23χρονου κρατούμενου το βράδυ της Τρίτης (21/2).

Συγκεκριμένα, αίτημα για να μετατεθούν υπέβαλαν πέντε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, ωστόσο το θέμα δεν τελειώνει εδώ αφού, όπως πληροφορούμαστε, πριν από περίπου είκοσι μέρες έγιναν ακόμα δεκαπέντε επιστολές για μετάθεση από κεντρικό σταθμό της Λευκωσίας, αναδεικνύοντας έτσι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής.

«Πρέπει να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή» - Η θέση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα

Σχολιάζοντας στο ThemaOnline τα μαζικά αιτήματα αστυνομικών για μετάθεση, ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει στην πράξη τα όσα καταγγέλλουν διαχρονικά.

«Δείχνει την συνέπεια και την επαγγελματικότητα των αστυνομικών που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή. Προσπαθούν να κρούσουν των κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία ότι αν δεν ενισχύσει την πρώτη γραμμή, δεν θα μπορούν να βοηθήσουν τον πολίτη αλλά ούτε και να σταθούν απέναντι στον υπόκοσμο και στους παραβάτες», ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, προσθέτοντας ότι η πρώτη γραμμή καταρρέει μέρα με την μέρα.
Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται να γίνει για να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα απόφασης, μεταρρύθμισης αλλά και αποκοπής εξωτερικών παρεμβάσεων.

«Δεν είναι θέμα νέων προσλήψεων. Χρειάζεται αναδιοργάνωση στα σώματα ασφαλείας και τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής», εξήγησε, τονίζοντας ότι η απόδραση του23χρονου κρατούμενου είναι η κορύφωση του προβλήματος αφού, λόγω της ψυχολογικής και σωματικής κούρασης αλλά και του μεγάλου φόρτου εργασίας, καταγράφηκαν συνολικά δεκαέξι αποδράσεις τα τελευταία χρόνια δύο χρόνια .

«Αν δεν έχει κάποιος την προθυμία να αναλύσει το οργανόγραμμα και να βοηθήσει την πρώτη γραμμή, ίσως τελικά την προθυμία να επιδείξει ο νέος υπουργός δικαιοσύνης αλλά ίσως και η Επιτροπή Νομικών, η οποία μπορεί να ζητήσει να ταξιθετεί το οργανόγραμμα για μελέτη από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα», σχολίασε ο κ. Λοϊζίδης.

Σφίγγα ο Χριστοδουλίδης για τους διορισμούς - Αποφάσεις το Σαββατοκύριακο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top