ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυφώνεται το Λεμεσιανό καρναβάλι με ολοήμερους εορτασμούς - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Κορυφώνεται το Λεμεσιανό καρναβάλι με ολοήμερους εορτασμούς - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, που πραγματοποιείται το μεσημέρι, κορυφώνεται σήμερα το Λεμεσιανό καρναβάλι. Χιλιάδες πολίτες από όλη την Κύπρο θα συμμετέχουν ή θα παρακολουθήσουν την παρέλαση η οποία  πραγματοποιείται ύστερα από δύο χρόνια αποχής, λόγω πανδημίας.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, ξεκίνησε από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στα Φώτα Τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways).

Η παρέλαση στην οποία θα συμμετέχουν 109 ομάδες, θα ξεκινήσει στη μια μετά το μεσημέρι με την παρέλαση των κανταδόρων και των μαζορέτων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, της ομάδας Κρουστών Batucinio, των Μαζορέτων Λεμεσού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Θα ακολουθήσει, στις 13.15,  ο «Βασιλιάς της Φλόγας» Δημήτρης Γιαννακού με το εντυπωσιακό του άρμα και τη συνοδεία του θα δώσει το έναυσμα για το πολύωρο γλέντι.  Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου από όλη την Κύπρο αναμένεται να παρελάσουν ή να δώσουν το παρών τους στη μεγάλη εκδήλωση.

Θεατές και καρναβαλιστές αναμένεται να μαζευτούν στην περιοχή του εναερίου και κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου από νωρίς το πρωί. Αυξημένη θα είναι και η τροχαία κίνηση στην περιοχή, έτσι η αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή. 

Οι φετινές καρναβαλίστικες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται απόψε με τον υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού.

Οι οδικές ρυθμίσεις για το καρναβάλι 

Σε οδικές ρυθμίσεις, έχει προβεί η Τροχαία Λεμεσού, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της καρναβαλίστικης παρέλασης της Λεμεσού, αλλά και τη διευκόλυνση της τροχαίας κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Για το λόγο αυτό, το τμήμα της λεωφόρου, από τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου, μέχρι και τη διασταύρωση με την οδό Αποστόλου Βαρνάβα, όπως και οι παρόδοι του, θα κλείσουν για την τροχαία κίνηση από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι και τις 8 το βράδυ της Κυριακής.

Επίσης, κλειστοί για την τροχαία κίνηση, από τις 8 το πρωί, μέχρι και τις 10 το βράδυ, θα είναι το τμήμα της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, από τα φώτα τροχαίας Εναερίου, μέχρι και τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου και οι πάροδοί του.

Το κοινό που θα βρίσκεται στην περιοχή, καλείται να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών και να χρησιμοποιεί όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους στάθμευσης της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top