Τουρκία: Μοίρασε χρήματα σε παιδιά ο Ερντογάν – Έξω φρενών ο Κιλιντσάρογλου - «Δεν εξαγοράζεται η ανθρώπινη βούληση…»
28.02.2023 - 16:00
Εξοργισμένος με την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μοιράσει χρήματα σε παιδιά που έπληξε ο σεισμός στην Τουρκία εμφανίστηκε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
«Μπορείς να εξαγοράσεις τη ανθρωπινή βούληση με χρήματα;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου προσθέτοντας: «Την πιο πονεμένη μέρα λες “θα σου δώσω χρήματα;”… Για όνομα του Θεού».
«Μην κοιτάτε που κλαίνε. Δεν κλαίνε, λένε: ''μπορούμε να προσελκύσουμε τους ανθρώπους μοιράζοντας χρήματα;''» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ηγέτη του CHP «ο Ερντογάν δηλώνει “Δυο μέρες δεν κάναμε τίποτα ζητώ ταπεινά συγγνώμη'”. Φίλοι, δεν υπάρχει συγχώρεση όταν επιβουλεύεσαι το λαό… Εσείς κάνατε τις παραβιάσεις (στους αντισεισμικούς κανονισμούς), το κάνατε επίτηδες».
Σε ηλικία 88 ετών, ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ανήμερα το Πάσχα.