Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Ο πολιτισμός δεν τυποποιείται και δεν καλουπώνεται» - Η αναφορά στον Κώστα Μόντη

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Ο πολιτισμός δεν τυποποιείται και δεν καλουπώνεται» - Η αναφορά στον Κώστα Μόντη

Ο πολιτισμός δεν τυποποιείται και δεν καλουπώνεται, ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής επίσκεψη στο Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού με σκοπό τη γνωριμία με το προσωπικό του Τμήματος, αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Στο πλαίσιο της πρώτης του επίσκεψης στο Τμήμα, ο Υφυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δρα Νάντια Στυλιανού και την Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργό Δρα Έλενα Χριστοδουλίδου, ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με το προσωπικό του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού.

Μετά την επίσκεψή του στο Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι ξεκίνησε σήμερα σειρά επαφών με τους ανθρώπους του Υφυπουργείου ώστε να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των ζητημάτων που συνθέτουν, από πλευράς της Κυβέρνησης τη διαχείριση του Πολιτισμού.

Ακόμη, ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Πολιτισμός δεν τυποποιείται, δεν καλουπώνεται και δεν τακτοποιείται. Διότι Πολιτισμός είναι η τέχνη της φύσης να δημιουργεί ελεύθερα και η δεινότητα του ανθρώπου στην ευτυχία». Έκανε αναφορά στον ποιητή Κώστα Μόντη, ο οποίος είπε ότι «ακούμε συχνά για το κατά κεφαλήν εισόδημα κάθε χώρας, μα δεν ακούσαμε ποτέ για καμιά χώρα ποιος είναι ο κατά κεφαλήν πολιτισμός της. Ποια είναι η κατά κεφαλήν ευτυχία της».

«Κι εμείς σε αυτό στοχεύουμε. Να φτιάξουμε μία εποχή όπου ο Πολιτισμός να γεννά πολιτική και η πολιτική, ελευθερία! Τη χρειάζεται ο τόπος, την επιθυμούμε εμείς και είναι απόλυτη ανάγκη για τα παιδιά μας», κατέληξε.

Οι επόμενες επισκέψεις του Υφυπουργού Πολιτισμού

Σημειώνεται ότι, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του και με στόχο την πλήρη ενημέρωσή του για τη λειτουργία, τους στόχους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα του Υφυπουργείου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, ο Υφυπουργός Πολιτισμού έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί προσεχώς την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τους Οργανισμούς που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού (ΘΟΚ, ΙΣΟΚ, Μουσείο Κώστα Αργυρού, Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 και το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Περιοχών). Τέλος, εν όψει της ένταξης του Τμήματος Αρχαιοτήτων την 1η Ιουλίου 2023 στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη γνωριμίας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού θα έχει παράλληλα και συναντήσεις με οργανωμένους φορείς, σύνολα αλλά και δημιουργούς και επαγγελματίες του πολιτισμού με σκοπό να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE: Δακρύζει η Κύπρος για τα αδικοχαμένα παιδιά της - Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Σήμερα το Ιράν θα χτυπηθεί πολύ σκληρά, λέει ο Τραμπ, οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Σήμερα το Ιράν θα χτυπηθεί πολύ σκληρά, λέει ο Τραμπ, οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE