ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Θέτει προτεραιότητες για τις πρώτες 100 μέρες - Σειρά συναντήσεων με Υπουργούς το σαββατοκύριακο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Θέτει προτεραιότητες για τις πρώτες 100 μέρες - Σειρά συναντήσεων με Υπουργούς το σαββατοκύριακο

Προτεραιότητες και στόχους καθορίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠτΔ άρχισε από χθες Παρασκευή, συνεχίζει σήμερα και θα ολοκληρώσει τη Δευτέρα κατ' ίδιαν χωριστές συναντήσεις με όλους τους Υπουργούς και Υφυπουργούς.

Πέρα από τη συζήτηση προτεραιοτήτων στην βάσει του προγράμματος διακυβέρνησης και καθορισμός συγκεκριμένων στόχων τις πρώτες 100 μέρες, στις συναντήσεις θα εξεταστούν:

- Ετοιμασία σχεδίων δράσης για υλοποίηση του συνόλου του προγράμματος διακυβέρνησης το οποίο, μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας και διαφάνειας, τα οποία θα παρουσιαστούν από τον κάθε Υπουργό/Υφυπουργό δημόσια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, όπως επίσης χρηστής διοίκησης.

- Κατεύθυνση από ΠτΔ για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιόν τους τα Υπουργεία και Υφυπουργεία ως προτεραιότητες.

- Επισκόπηση ανοικτών θέματα που παρέλαβε η νέα Κυβέρνηση και τα οποία θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστούν.

Σύμφωνα με πηγές, ο ΠτΔ τόνισε την ανάγκη όλα να γίνονται μέσα στο πλαίσιο διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ζήτησε επίσης από τους συνεργάτες του αυστηρή προσήλωση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στη στενή συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία που επιβάλλεται να υπάρχει.

Παράλληλα, συζητήθηκε και δοθήκαν οδηγίες για την ετοιμασία και την επικαιροποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Παρούσα στις συναντήσεις είναι και η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, η οποία είναι Υπεύθυνη για το συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησής του κυβερνητικού έργου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top