ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Θέτει προτεραιότητες για τις πρώτες 100 μέρες - Σειρά συναντήσεων με Υπουργούς το σαββατοκύριακο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Θέτει προτεραιότητες για τις πρώτες 100 μέρες - Σειρά συναντήσεων με Υπουργούς το σαββατοκύριακο

Προτεραιότητες και στόχους καθορίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠτΔ άρχισε από χθες Παρασκευή, συνεχίζει σήμερα και θα ολοκληρώσει τη Δευτέρα κατ' ίδιαν χωριστές συναντήσεις με όλους τους Υπουργούς και Υφυπουργούς.

Πέρα από τη συζήτηση προτεραιοτήτων στην βάσει του προγράμματος διακυβέρνησης και καθορισμός συγκεκριμένων στόχων τις πρώτες 100 μέρες, στις συναντήσεις θα εξεταστούν:

- Ετοιμασία σχεδίων δράσης για υλοποίηση του συνόλου του προγράμματος διακυβέρνησης το οποίο, μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας και διαφάνειας, τα οποία θα παρουσιαστούν από τον κάθε Υπουργό/Υφυπουργό δημόσια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, όπως επίσης χρηστής διοίκησης.

- Κατεύθυνση από ΠτΔ για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιόν τους τα Υπουργεία και Υφυπουργεία ως προτεραιότητες.

- Επισκόπηση ανοικτών θέματα που παρέλαβε η νέα Κυβέρνηση και τα οποία θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστούν.

Σύμφωνα με πηγές, ο ΠτΔ τόνισε την ανάγκη όλα να γίνονται μέσα στο πλαίσιο διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ζήτησε επίσης από τους συνεργάτες του αυστηρή προσήλωση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στη στενή συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία που επιβάλλεται να υπάρχει.

Παράλληλα, συζητήθηκε και δοθήκαν οδηγίες για την ετοιμασία και την επικαιροποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Παρούσα στις συναντήσεις είναι και η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, η οποία είναι Υπεύθυνη για το συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησής του κυβερνητικού έργου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΑπόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top