Αίγυπτος: Ανακάλυψαν χαμογελαστή «μίνι» σφίγγα με... λακκάκια στα μάγουλα - Φωτογραφίες

Αίγυπτος: Ανακάλυψαν χαμογελαστή «μίνι» σφίγγα με... λακκάκια στα μάγουλα - Φωτογραφίες

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα άγαλμα που μοιάζει με τη Σφίγγα και ερείπια ιερού από έναν αρχαίο ναό στη νότια Αίγυπτο. Οπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων βρέθηκαν στο ναό της Ντεντέρα, στην επαρχία Κένα, νότια του Καΐρου.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος, που περιλαμβάνουν και δύο λακκάκια στα μάγουλα, μπορεί να ανήκουν στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος επέκτεινε την κυριαρχία της Ρώμης στη βόρεια Αφρική μεταξύ του 41 μ.Χ. και του 54 μ.Χ.

 


Βρέθηκε επίσης μια πέτρινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με δημοτικές και ιερογλυφικές επιγραφές. Το ασβεστολιθικό ιερό περιλαμβάνει μια πλατφόρμα δύο επιπέδων και μια λεκάνη από πλίνθους λάσπης της βυζαντινής εποχής.

Επιστήμονες θα διεξάγουν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τα σημάδια στην πέτρινη πλάκα, με στόχο να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του αγάλματος και την περιοχή.


Το άγαλμα είναι πολύ μικρότερο από την Σφίγγα στο συγκρότημα των Πυραμίδων της Γκίζας, η οποία έχει ύψος 20 μέτρα.

Oπως αναφέρει το ΑP τέτοιες ανακαλύψεις προβάλλονται συνήθως από την αιγυπτιακή κυβέρνηση με την ελπίδα να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, μια σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος για την χώρα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Έφτασε Κύπρο η ιταλική φρεγάτα «Federico Martinengo» - Χτυπήθηκαν οι δεξαμενές πετρελαίου στο Ομάν

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Έφτασε Κύπρο η ιταλική φρεγάτα «Federico Martinengo» - Χτυπήθηκαν οι δεξαμενές πετρελαίου στο Ομάν

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE