ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο εγγονός Ντενκτάς μέτοχος στην νέα αεροπορική εταιρεία στα κατεχόμενα

Ο εγγονός Ντενκτάς μέτοχος στην νέα αεροπορική εταιρεία στα κατεχόμενα

Η νέα αεροπορική εταιρεία με το όνομα Flykhy – Kıbrıs Hava Yolları (ΚΗΥ- Κυπριακές Αερογραμμές), η οποία θα αρχίσει πτήσεις από τα κατεχόμενα στις 16 Απριλίου, έχει ως μετόχους τους Νουσρέτ Πολάτ, Ραούφ Ντενκτάς και Μεχμέτ Γιουτζέλ και σε πρώτη φάση, σχεδιάζει 4 δρομολόγια την βδομάδα ανάμεσα σε Τουρκία και ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις αναφέρεται σήμερα στο θέμα και γράφει ότι διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση της εταιρείας θα γίνει στις 13 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο «υπουργός μεταφορών και έργων», Ερχάν Αρικλί δήλωσε χθες ότι η «ΚΗΥ» θα χρησιμοποιεί τα δικαιώματα της αεροπορικής εταιρείας Freebird και έτσι είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Τουρκική εταιρεία μετάνιωσε για τον «εθνικό αερομεταφορέα»

Εξάλλου, ο αρθρογράφος της Κίπρις ποστασί, Λεβέντ Όζανταμ γράφει ότι φαίνεται να έχει μετανιώσει η εταιρεία από την Αττάλεια που επρόκειτο να ιδρύσει τον «νέο εθνικό αερομεταφορέα» του ψευδοκράτους και αυτό που επιθυμεί είναι να προβεί σε επένδυση στον τομέα του τουρισμού στα κατεχόμενα και όχι να ιδρύσει αεροπορική εταιρεία.

Σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα της ανέγερσης μαρίνας στην κατεχόμενη Λάπηθο, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι άτομα πηγαινοέρχονται και πραγματοποιούν συναντήσεις με τον «δήμο» Καραβά και Λαπήθου. «Αυτή η εταιρεία πιέζει πολύ τους πολιτικούς μας και για να κάνει επένδυση με μαρίνα και ξενοδοχείο και στην Αμμόχωστο, όχι μόνο στην Λάπηθο».

Ο Όζανταμ σημείωσε ότι είχε συνομιλία με τον νεαρό επιχειρηματία Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος του επιβεβαίωσε την είδηση για την νέα αεροπορική εταιρεία. «Συμφώνησαν, λέει, με μια διεθνή εταιρεία από την Τουρκία για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας και ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες! Σήμερα ή αύριο θα γίνει η πρώτη επίσημη δήλωση με ανακοινωθέν Τύπου», είπε.

Δηλαδή, πρόσθεσε, «δεν είναι εθνικός [αερομεταφορέας] και άλλα παρόμοια! Είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε εντελώς με κεφάλαια ιδιωτικών εταιρειών, το κράτος δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Θα αρχίσουν με ένα αεροπλάνο! Ύστερα, αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα αυξηθεί ο αριθμός των αεροπλάνων προς την καλοκαιρινή περίοδο».

Στο μεταξύ, η διαδικτυακή Οζγκιούρ γκαζέτε γράφει ότι ο γγ του Κόμματος Νέα Κύπρος (ΚΝΚ), Μουράτ Κανατλί δήλωσε ότι ο Ερχάν Αρικλί έκανε διαφήμιση μιας τουριστικής εταιρείας με έδρα την Σμύρνη που ιδρύθηκε το 1996.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο κ. Κανατλί, μια εταιρεία με το όνομα Tursem είχε χρεοκοπήσει στο παρελθόν και προκάλεσε πολλά θύματα, λέγοντας ότι αν είναι η ίδια εταιρεία αυτή στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Αρικλί, σημαίνει ότι αυτή η ιστορία χρεοκόπησε από τώρα.

Ερεύνησε, πρόσθεσε, και το όνομα Cyprusstar που υπάρχει στις ανακοινώσεις και διαπίστωσε ότι αυτό το όνομα υπάρχει στην ιστοσελίδα Pandora και πρόκειται για μια εταιρεία που ξεπλένει βρόμικο χρήμα με κέντρο το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με όλα αυτά, κατέληξε, η εταιρεία που ανακοίνωσε ο Ερχάν Αρικλί δεν μπορεί να είναι εγχώρια και την χαρακτήρισε απομίμηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top