ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει το αφήγημά του ο Τατάρ - «Κλειδί σταθερότητας στην περιοχή το ψευδοκράτος»

Συνεχίζει το αφήγημά του ο Τατάρ - «Κλειδί σταθερότητας στην περιοχή το ψευδοκράτος»

Κλειδί σταθερότητας στην περιοχή χαρακτήρισε ο Ερσίν Τατάρ το ψευδοκράτος, υποστηρίζοντας ότι στόχος των Ε/κ είναι να μετατρέψουν τους Τ/κ σε κομμάτι της ΚΔ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Τ/κ ηγέτης μιλώντας σε μαθητές του λυκείου «Μπουλέντ Ετζεβίτ» και του τουρκικού κολεγίου της κατεχόμενης Λευκωσίας, ο Τατάρ υπενθύμισε ότι ο Ετζεβίτ ήταν ο Πρωθυπουργός που διέταξε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

«Η θέση του στην καρδιά μας είναι ξεχωριστή. Αν δεν έκαναν απόβαση τα Μεχμετσίκ στο νησί, το μέρος τούτο θα ήταν αναμφίβολα ένα ελληνικό νησί. Η Κύπρος είναι ένα σημαντικό νησί που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο τουρκοκυπριακός λαός μπόρεσε να σταθεί στα δικά του πόδια, μπόρεσε να αντισταθεί και σήμερα έγινε ιδιοκτήτης ενός κράτους. Αυτά είναι η μεγαλύτερη αρετή που νοσταλγεί και στοχεύει ένας λαός στον κόσμο», ανέφερε.

Ο στόχος της άλλης πλευράς είναι να μας μετατρέψει σε κομμάτι της ελληνοκυπριακής δημοκρατίας, συνέχισε ο κ. Τατάρ εννοώντας την ΚΔ. «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστά κράτη. Αν θα υπάρξει μια συμφωνία, αυτή θα είναι με συνεργασία των δύο κρατών. Αν θα συνεχίσουμε την ύπαρξή μας σε αυτά τα χώματα ανεξάρτητοι και ελεύθεροι με τις δικές μας αξίες και πεποιθήσεις, αυτό θα γίνει κάτω από την στέγη του δικού μας κράτους. Δεν θα αποδεχθούμε απολύτως καμία συμφωνία που θα ρίξει τον τουρκοκυπριακό λαό σε κατάσταση μειονότητας. Η ΤΔΒΚ είναι το κλειδί της σταθερότητας σε αυτή την γεωγραφική περιοχή», υποστήριξε.

Υποστηρίζοντας ότι το «κράτος» τους θα ζήσει για πάντα, ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι λόγω περιορισμών και «εμπάργκο» οι Τουρκοκύπριοι νέοι δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γίνει ποτέ αποδεχτή αυτή η «ντροπή για την ανθρωπότητα» και ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας τους για τα παιδιά τους.

«Η μεγαλύτερή μας τύχη είναι το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος και ήταν πάντα στο πλευρό των Τούρκων της Κύπρου σε όλες τις συνθήκες», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top