ΔΙΕΘΝΗ

Εκατομμύρια σταθμούς δικτύων 5G κατασκευάζει η Κίνα

Εκατομμύρια σταθμούς δικτύων 5G κατασκευάζει η Κίνα

Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα πέμπτης γενιάς, το περίφημο 5G, υπόσχεται μια νέα ψηφιακή επανάσταση επιταχύνοντας και αναβαθμίζοντας υπάρχουσες εφαρμογές αλλά δημιουργώντας και ανυπολόγιστο αριθμό νέων προηγμένων υπηρεσιών σε κάθε τομέα της δραστηριότητας και της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Η Κίνα θέλει να έχει ηγετικό ρόλο (και) στον τομέα του 5G και σε αυτό το πλαίσιο θα έχει κατασκευάσει περισσότερους από 2,9 εκατομμύρια σταθμούς βάσης για την προώθηση της τεχνολογίας 5G στα τέλη του 2023, όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής Τζιν Τζουανγκλόνγκ. Το Πεκίνο προγραμματίζει να προσθέσει περίπου 600.000 τέτοιους τεχνολογικούς σταθμούς αυτή τη χρονιά, επεκτείνοντας την κάλυψη μέσω της προσφοράς υπηρεσιών 5G σε αγροτικές περιοχές και βιομηχανικά πάρκα, όπως δήλωσε ο Τζιν στους δημοσιογράφους.

Η Κίνα διαθέτει σήμερα περισσότερους από 2,34 εκατομμύρια σταθμούς βάσης για την τεχνολογία 5G, ενώ ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφωνικών συσκευών τεχνολογίας 5G έχει ξεπεράσει τα 575 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με τον ίδιο υπουργό που τόνισε ότι οι χρήσεις της τεχνολογίας 5G έχουν ευρύτατες εφαρμογές στην οικονομία, με έμφαση στους τομείς των ορυχείων, της παροχής ενέργειας, αλλά και της παραγωγής μεγάλων επιβατικών αεροσκαφών.

Ο Τζιν δήλωσε επίσης, ότι το Πεκίνο θα κάνει προσπάθειες για την προώθηση της βιομηχανικής χρήσης της τεχνολογίας 5G, ειδικότερα στη βιομηχανική παραγωγή, καθώς υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή περισσότερων από 10.000 μονάδων βιομηχανικής παραγωγής τεχνολογίας 5G στη διάρκεια της περιόδου υλοποίησης του 14ου Πενταετούς Προγράμματος Οικονομικής Ανάπτυξης (2021-2025).

Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top