«Έκοψε» το αυγό τη τσέπη μας - Κατά 23% ακριβότερο από πέρσι στην Κύπρο - Από τις μεγαλύτερες αυξήσεις μεταξύ των τροφίμων

«Έκοψε» το αυγό τη τσέπη μας - Κατά 23% ακριβότερο από πέρσι στην Κύπρο - Από τις μεγαλύτερες αυξήσεις μεταξύ των τροφίμων

Σημαντική αύξηση έχουν σημειώσει οι τιμές των τροφίμων κατά τη διάρκεια του 2022, με τα αυγά να είναι ένα από τα προϊόντα όπου καταγράφηκε η υψηλότερη αύξηση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Τα νεότερα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2023 δείχνουν πως η τιμή των αυγών στην ΕΕ ήταν κατά μέσο όρο κατά 30% υψηλότερη από ότι τον Ιανουάριο του 2022, ενώ στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 23% την ίδια περίοδο.

Τον Ιανουάριο του 2022 είχαν καταγραφεί πολύ χαμηλότερες αυξήσεις στην τιμή σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 (+7%) και σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, κατά την έναρξη της πανδημίας (+1%).

Μεταξύ των κρατών μελών, η μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή των αυγών σε σχέση με πέρσι καταγράφηκε στην Τσεχία (+85% τον Ιανουάριο του 2023 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022), ενώ ακολουθούσαν η Ουγγαρία (+80%) και η Σλοβακία (+79%).

Μικρότερες αλλά σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία και το Λουξεμβούργο (+18% και στις δύο), και την Αυστρία (+19%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.