ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συγκλόνισε στο Δικαστήριο η 25χρονη που τραυματίστηκε στο θαλάσσιο ατύχημα στον Κόννο: «Πήραν μέρος της ζωής μου»

Συγκλόνισε στο Δικαστήριο η 25χρονη που τραυματίστηκε στο θαλάσσιο ατύχημα στον Κόννο: «Πήραν μέρος της ζωής μου»

Συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση που σχετίζεται με το σοβαρό θαλάσσιο ατύχημα που συνέβη τον Αύγουστο του 2017 στην περιοχή Κόννος με θύμα, τότε, 25χρονη ομογενή κοπέλα, μόνιμη κάτοικο Σκοτίας. Από το ίδιο ατύχημα τραυματίστηκε πιο ελαφρά η Ελληνοκύπρια ξαδέλφη της 25χρονης, η οποία ζει μόνιμα στην Ολλανδία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο 54χρονος χειριστής ταχύπλοου σκάφους, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε τις δύο κοπέλες με το σκάφος που οδηγούσε. Κατηγορείται πως ενώ ήταν χειριστής του ταχύπλοου που ενεπλάκη στο ατύχημα, παρέλειψε να δώσει στην σοβαρά τραυματισμένη κοπέλα κάθε δυνατή βοήθεια (εγκατάλειψη σκηνής δυστυχήματος) και ν’ αναφέρει το γεγονός στην Αστυνομία εντός 24 ωρών. Οι υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετίζονται με παραβάσεις του Νόμου περί κανονισμών ταχύπλοων σκαφών, για παράλειψη διατήρησης της ταχύτητας ασφαλείας και για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις.

Στο κατηγορητήριο προστέθηκε, μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, και η κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, καθότι από τα τραύματα που υπέστη η 25χρονη έπαθε μόνιμη σοβαρή βλάβη. Ο κατηγορούμενος αρνείται ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Να σημειωθεί, ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε αίτηση Certiorari σε σχέση με την προσθήκη στο κατηγορητήριο της κατηγορίας για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και χθες αιτήθηκε από το δικαστήριο αναβολή της δίκης μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση Certiorari από το Ανώτατο. Το αίτημα της υπεράσπισης προκάλεσε την σφοδρή ένσταση του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Θανάση Παπανικολάου, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να μην κάνει αποδεκτό το αίτημα για αναβολή της δίκης. Κατά τη χθεσινή διαδικασία, αφού ολοκληρώθηκε η αντεξέταση της 25χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στο ατύχημα, κατέθεσε η Μαρίνα Χατζηττοφή, μόνιμη κάτοικος Ολλανδίας, η οποία κατά την επίδικη ημερομηνία βρισκόταν στο ίδιο θαλάσσιο φουσκωτό με την ξαδέλφη της.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αντιλήφθηκε το ταχύπλοο σκάφος σε απόσταση 2-3 μέτρων από το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε να τρέχει κατά πάνω τους. Όπως είπε, αμέσως μετά το ατύχημα άκουσε την εξαδέλφη της να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια. Η ίδια τραυματίστηκε στα πόδια. Η μάρτυρας είπε, ακόμα, ότι η ίδια και η ξαδέλφη της έτυχαν βοήθειας μόνο από τον χειριστή του σκάφους που έσερνε το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν. Κατά τη σημερινή (17/3) διαδικασία αναμένεται να καταθέσει η τρίτη κοπέλα της παρέας που επέβαινε του φουσκωτού, από την Ολλανδία, η οποία δεν τραυματίστηκε.

Τα γεγονότα

Στις 13 Αυγούστου 2017 η παραπονούμενη (κυπριακής καταγωγής) που υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς συμμετείχε μαζί με την ξαδέλφη της Μαρίνα Χατζηττοφή και μια άλλη φίλη τους από την Ολλανδία σε θαλάσσιο άθλημα και πιο συγκεκριμένα επέβαιναν σε φουσκωτό, το οποίο συρόταν από σκάφος εταιρείας θαλάσσιων αθλημάτων. Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ταχύπλοο που οδηγείτο από τον 54χρονο κατηγορούμενο παρεμβλήθηκε στην πορεία του έτερου σκάφους. Ο 54χρονος επιχείρησε ν’ αλλάξει πορεία, αλλά το σκάφος του φέρεται να τραυμάτισε τις δύο νεαρές. Η υπόθεση καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το 2019 και η δίκη ξεκίνησε στις 7 περασμένου Φεβρουαρίου με την κατάθεση της κοπέλας που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο θαλάσσιο ατύχημα (έχασε δάκτυλα του ποδιού της). Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και μέλη των οικογενειών των τραυματισμένων νεαρών γυναικών.

«Πήραν μέρος της ζωής μου» 

Συγκλονισμό προκάλεσε η μαρτυρία στο δικαστήριο της νεαρής που τραυματίστηκε σοβαρά στο θαλάσσιο ατύχημα. «Πήραν ένα μέρος της

ζωής μου. Δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να κρατήσω μωρό στην αγκαλιά μου. Την ευκαιρία να γεννήσω μου την έχουν πάρει. Δεν θα γίνω ποτέ μητέρα. Δεν έχω πια φυσιολογική ζωή. Ζητώ δικαίωση και αναγνώριση του λάθους. Θέλω μεταμέλεια. Έχω μεγάλο θυμό μέσα μου», είπε μεταξύ άλλων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top