Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι η σύσταση αυτή κρίνεται αναγκαία μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας.
Τέτοια μέτρα είναι όπως η επιδιόρθωση ή αντικατάσταση φθαρμένων καλυμμάτων των αποχετευτικών φρεατίων και ορθό κλείσιμο, στεγανό κλείσιμο όλων των πηγαδιών, έλεγχος και κάλυψη όλων των δοχείων συγκέντρωσης/ φύλαξης νερού, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους (βαρέλια, πλαστικά δοχεία), επιδιόρθωση ή αντικατάσταση των κατεστραμμένων ντεπόζιτων νερού και ερμητικό κλείσιμο τους, καθαρισμός της αυλής και απομάκρυνση των άχρηστων αντικειμένων και της άγριας βλάστησης, έλεγχος της αυλής και άδειασμα όπου υπάρχει συγκράτηση νερού (πιατάκια γλαστρών, ποτιστήρια, λάστιχα οχημάτων, σιντριβάνια, πισίνες κλπ), τοποθέτηση ειδικών ψαριών (καμπούσια) στις δεξαμενές νερού και τοποθέτηση δικτυωτών πλεγμάτων προστασίας στα εξωτερικά ανοίγματα της οικίας (πόρτες, παράθυρα).
Επίσης, για την προσωπική προστασία όλων, στην ύπαιθρο να προτιμώνται ρούχα που καλύπτουν το δέρμα, να χρησιμοποιούνται εντομοαπωθητικά σπρέι στην ακάλυπτη επιδερμίδα όταν χρειάζεται και να εφαρμόζονται κατάλληλα εντομοαπωθητικά προϊόντα ή κεριά σε εξωτερικούς χώρους, τηρώντας πάντοτε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζητά στοιχεία για ΜΕΔ και πωλήσεις δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων η Βουλή – Απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας
Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Ετοιμάζεται σχέδιο χορηγιών για επιδιορθώσεις προσφυγικών πολυκατοικιών – Αυξάνονται τα ποσά του επιδόματος ενοικίου
«Πυρά» Κυριαζή κατά ΟΚΥπΥ - Κάνει λόγο για εκφοβισμό σε όσους «κρίνουν» τα Νοσοκομεία - «Εγώ δεν θα σταματήσω»
Τα είπε με Αννίτα ο Αναστασιάδης - Αντάλλαξαν απόψεις για την ανασυγκρότηση του ΔΗΣΥ