ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μπάτε σκύλοι αλέστε» στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας

«Μπάτε σκύλοι αλέστε» στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας

Θέμα ασφάλειας του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου, τόσο κατά τις πρωινές ώρες, όσο και τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο, θέτουν μ’ επιστολές τους η διεύθυνση του γυμνασίου και ο σύνδεσμος γονέων.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κώστας Κώστα, δήλωσε ότι έχουν κατ’ επανάληψη παρουσιαστεί φαινόμενα κλοπών και παραβίασης αιθουσών στο Ευρυβιάδειο, στο οποίο τα τελευταία χρόνια εκτελούνται εργασίες αντισεισμικής στήριξης του κτηρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστα, το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (29/3), όταν άγνωστοι παραβίασαν την κλειδωνιά και πέτυχαν είσοδο στην αίθουσα των καθηγητών. Οι δράστες δεν βρήκαν κάτι το ουσιώδες να κλέψουν κι έφυγαν άπραχτοι. Σε προηγούμενη περίπτωση, όμως, έκλεψαν το καλοριφέρ, με αποτέλεσμα το σχολείο να μην έχει θέρμανση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θέμα ασφάλειας στο πάρκινγκ

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σημείωσε ότι, μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται, επίσης, και στον χώρο στάθμευσης του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου, που είναι ανοικτός και ως εκ τούτου εισέρχεται σ’ αυτόν οποιοσδήποτε για να σταθμεύσει το όχημά του εν ώρα μαθημάτων ή διαλειμμάτων.

Το φαινόμενο αυτό, πρόσθεσε, εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. «Έχουν γίνει επανειλημμένες συσκέψεις για τα προβλήματα του Ευρυβιάδειου και δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα τοποθετείτο φύλακας στο σχολείο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο γυμνάσιο δικαιολογημένα ανησυχούν, πέραν του γεγονότος ότι το σχολείο παραμένει ένα εργοτάξιο και τα μαθήματα διεξάγονται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες εξαιτίας των θορύβων από τις κατασκευαστικές εργασίες», σημείωσε ο Κ. Κώστα.

Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια στα πλαίσια της αντισεισμικής αναβάθμισης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top