ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός και 28 τραυματίες σε συναυλία των Morbid Angel - Κατέρρευσε η οροφή

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός και 28 τραυματίες σε συναυλία των Morbid Angel - Κατέρρευσε η οροφή

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στο Ιλινόις, το Αρκάνσας, την Αϊόβα, το Τενεσί και το Μισισιπή, μετά το σαρωτικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ έχουν προκαλέσει και τρομερές ζημίες σε σπίτια και κτίρια.

Το βράδυ της Παρασκευής (31/3) στο Apollo Theater στο Μπελβιντέρε του Ιλινόις, στις ΗΠΑ, όπου θα έδιναν συναυλία οι Morbid Angel σημειώθηκε μία τραγωδία.

Λίγη ώρα πριν το συγκρότημα ανέβει στη σκηνή, κατέρρευσε η οροφή και ενώ στον χώρο βρίσκονταν ήδη 260 άτομα.

Οι πόρτες είχαν ανοίξει, όταν υπήρξε σήμα κινδύνου για ανεμοστρόβιλο. Οι Morbid Angel ενημέρωσαν μέσω των social media το κοινό να μην ξεκινήσει για τη συναυλία, ωστόσο πολλοί θαυμαστές τους είχαν καταφθάσει στο Apollo Theater.

Ο απολογισμός της καταστροφής ήταν ένας νεκρός και 28 τραυματίες. Ο αρχηγός της αστυνομίας χαρακτήρισε τις εικόνες που αντίκρυσε όταν έφτασε εκεί ως απόλυτο χάος.

«Μόλις φτάσαμε, πραγματοποιήσαμε έρευνα και διάσωση των θαμώνων μέσα στο Apollo. Ήταν αποκλειστική μας ευθύνη να βγάλουμε τα άτομα έξω από το κτίριο», δήλωσε ο Shane Woody.

Kαι πρόσθεσε: «Χάος. Ήταν το απόλυτο χάος. Όταν έφτασαν εκεί οι πρώτοι διασώστες, προσπάθησαν να δουν τι συνέβη. Προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα και να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να τους μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος».

Σε βίντεο φαίνονται άτομα μέσα στο χώρο της συναυλίας να σηκώνουν συντρίμμια μπροστά από τη σκηνή και να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους.

Άλλο βίντεο δείχνει οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έξω από το Apollo. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι συντρίμμια και επικρατεί πανικός.

Δείτε βίντεο

Επίσης, άλλος ανεμοστρόβιλος που πέρασε από το Λιτλ ροκ του Αρκάνσας, σκότωσε στο διάβα του τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, τραυμάτισε δεκάδες, έκοψε στέγες και τοίχους από πολλά κτίρια, αναποδογύρισε οχήματα και έριξε δέντρα και καλώδια ηλεκτροδότησης.

Στην πόλη Γουίν του Αρκάνσας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της πολιτείας, η οποία κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέπτυξε περίπου 100 μέλη της εθνοφρουράς. «Το κέντρο του Αρκάνσας υπέστη σημαντικές ζημιές», έγραψε η ίδια στο Twitter.

Πηγή: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top