ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνία Ισότητα: Παράνομη μια συμφωνία για καταβολή μέρους της ΑΤΑ

Συντεχνία Ισότητα: Παράνομη μια συμφωνία για καταβολή μέρους της ΑΤΑ

Οι όποιες συμφωνίες για παραχώρηση μέρους της ΑΤΑ και όχι ολόκληρης, δεν δεσμεύουν οποιονδήποτε εργαζόμενο του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και είναι παράνομες, υποστηρίζει η συντεχνία Ισότητα, η οποία σημειώνει ότι επιφυλάσσει όλα τα δικαιώματά της.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η συντεχνία αναφέρει ότι η μεταβατική συμφωνία που συνομολογήθηκε τον Ιούλιο του 2027 και η οποία ανανεώθηκε για τα έτη 2021 και 2022 «δεν δεσμεύει τον Δημόσιο και τον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, για τον λόγο ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νομοθεσία».

Όπως αναφέρει, βάσει της περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νομοθεσίας (άρθρο 55(1) των περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμων του 1990 έως 2022 και των Κανονισμών 2 και 32 των περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Απολαβές, Επιδόματα και άλλα Οικονομικά Ωφελήματα των Δημόσιων Υπαλλήλων) Κανονισμών του 1995 μέχρι 2018), το τιμαριθμικό επίδομα (ΑΤΑ) αποτελεί μέρος των απολαβών των υπαλλήλων και η εργοδοτική πλευρά έχει νομική υποχρέωση να το παραχωρήσει ολόκληρο.

«Οι όποιες συμφωνίες για παραχώρηση μέρους της ΑΤΑ και όχι ολόκληρης δεν δεσμεύουν οποιονδήποτε εργαζόμενο του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και είναι παράνομες. Νόμιμο και επιτυχία είναι μόνο το 100%, οτιδήποτε λιγότερο είναι αποτυχία για την Ισότητα, γι’ αυτό, ίσως, αφέθηκε εκτός διαπραγματεύσεων από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων», αναφέρει.

Εκφράζει την ελπίδα ότι «οι γενναιόδωρες χορηγίες που δόθηκαν πρόσφατα (τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 31/3/2023, από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας) σε συγκεκριμένες/επιλεγμένες Συντεχνίες (€2.834, 195 ≈ 3 εκατομμύρια ευρώ σε 4 συντεχνίες: ΠΑΣΥΔΥ: €990.000, ΣΕΚ; €1.105.150, ΠΕΟ: €592.649 και ΔΕΟΚ: €146.441) δεν θα επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις για την ΑΤΑ».

Υπενθυμίζει, τέλος πως ο τέως Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το Κράτος εξοικονόμησε 105 εκατομμύρια ευρώ από την καταβολή της ΑΤΑ στο 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top