ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε η συμφωνία πώλησης 13,4% της Ελληνικής από Wargaming στη Eurobank

Εγκρίθηκε η συμφωνία πώλησης 13,4% της Ελληνικής από Wargaming στη Eurobank

Η Wargaming ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η πώληση στην Eurobank, μεριδίου 13,4% που η εταιρεία κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας, έναντι €70 εκατομμυρίων κατόπιν της σχετικής έγκρισης από την ΕΚΤ.

Η Wargaming παραμένει ο τέταρτος μεγαλύτερος μέτοχος της Ελληνικής με 6,8% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την ανανκοίνωση, η συνολική επένδυση της Wargaming στην Ελληνική ανέρχεται στα €127 εκατ. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας το 2013, αφού η Ελληνική, εν μέσω της τότε οικονομικής κρίσης, ήταν η μοναδική τράπεζα στην Κύπρο που κάλυψε τις κεφαλαιακές της ανάγκες από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς κρατική στήριξη ή και κούρεμα καταθέσεων. Η Wargaming στήριξε όλες τις αυξήσεις κεφαλαίου στην Ελληνική Τράπεζα κατά την τελευταία δεκαετία. Στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου το 2013, η Wargaming συμμετείχε με €40 εκατ., ενώ ακολούθησαν άλλες δύο επενδύσεις με €63 εκατ. και €24 εκατ. το 2014 και το 2019 αντίστοιχα. Στο διάστημα αυτών των δέκα χρόνων, η Ελληνική Τράπεζα έχει εξελιχθεί σε έναν μεγαλύτερο, ισχυρότερο και υγιέστερο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό όμιλο.

Στόχος της Wargaming με την επένδυσή της στην Ελληνική Τράπεζα ήταν η στήριξη της κυπριακής οικονομίας και η δημιουργία μιας υγιούς τράπεζας, ο οποίος έχει σήμερα πλήρως επιτευχθεί, αναφέρεται.

Ο Χριστόδουλος Χατζησταυρής, ο οποίος παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής εκ μέρους της Wargaming, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η Wargaming συνεχίζει να πιστεύει στο μέλλον και στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής Τράπεζας.

«Η πώληση ποσοστού 13,4% από τη Wargaming (από συνολικό ποσοστό 20,2% των μετοχών που κατέχει) στην Eurobank, αποτελεί πώληση σε έναν αξιόπιστο αντισυμβαλλόμενο, ο οποίος μπορεί να προσθέσει αξία στην Ελληνική, και όχι σε ένα ευκαιριακό επενδυτή», υπογράμμισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top