ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ώρα της κρίσης για τον τέως Κιτίου - Στις 15 Μαΐου η απόφαση

Η ώρα της κρίσης για τον τέως Κιτίου - Στις 15 Μαΐου η απόφαση

Στις 15 Μαΐου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θ’ ανακοινώσει την απόφασή του κατά πόσο είναι ένοχος ή αθώος ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Νοέμβριο του 1981, στο γραφείο του, επιτέθηκε άσεμνα σε ανήλικη κοπέλα που ήταν τότε 16 χρόνων.  Κατά τη σημερινή διαδικασία, οι διάδικοι (κατηγορούσα αρχή και υπεράσπιση) κατέθεσαν στο δικαστήριο τις τελικές τους αγορεύσεις, οι οποίες ήταν πολυσέλιδες.

Ζητώντας την αθώωση του πελάτη του, ο συνήγορός του, Μιχάλης Πικής, έκανε λόγο για επηρεασμό του δικαιώματος του πελάτη του για δίκαιη δίκη, καθότι, όπως είπε, παρήλθαν σχεδόν 42 χρόνια από τότε, με αποτέλεσμα ο 84χρονος σήμερα κατηγορούμενος να επιδοθεί σ’ έναν αγώνα μνήμης προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ανέφερε, επίσης, ότι σημαντικοί μάρτυρες στην υπόθεση είτε απεβίωσαν, είτε δεν ήταν σε θέση να καταθέσουν στο δικαστήριο, κάτι που, όπως υποστήριξε, επηρέασε δυσμενώς το δικαίωμα του τέως Μητροπολίτη Κιτίου για δίκαιη δίκη.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Άννα Γιάλλουρου ζήτησε την καταδίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου αναφέροντας πως η 58χρονη σήμερα παραπονούμενη βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να καταγγείλει την υπόθεση 42 χρόνια μετά λόγω του κινήματος metoo κι επειδή είδε το φως της δημοσιότητας άλλη παρόμοια καταγγελία εναντίον του κατηγορουμένου.

Η κ.Γιάλλουρου υπέδειξε, ακόμα, πως μετά την άσεμνη επίθεση που δέχθηκε, σύμφωνα και με τη μαρτυρία του γιατρού που την εξέτασε, η ίδια υπέστη υστερική κρίση και έπαθε κατάθλιψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top