Α. Μιχαηλίδου: «Η ευημερία των νέων είναι στις προτεραιότητες του ΥΠΑΝ»

Α. Μιχαηλίδου: «Η ευημερία των νέων είναι στις προτεραιότητες του ΥΠΑΝ»

Η ενδυνάμωση και η ευημερία των νέων μας αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), οι οποίες πηγάζουν από το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε η Υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου η η οποία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, η κ. Μιχαηλίδου, "επισήμανε, επίσης, ότι το Υπουργείο, ως το καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα νεολαίας, επιδιώκει να είναι δίπλα στους νέους ώστε να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους.

Πρόσθεσε ότι "θα είναι σε συνεχή επαφή με τα μέλη του ΣυΝΚ, με στόχο να ενημερώνεται για τις προτάσεις, τις ιδέες και τις εισηγήσεις τους.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΣυΝΚ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν την Υπουργό για τη δομή και τις δραστηριότητες του Συμβουλίου, όπως και για τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει ως αντιπροσωπευτική πλατφόρμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Νεολαίας στην Κύπρο.

Αναφέρθηκαν, επίσης, σε πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΣυΝΚ, καθώς και σε προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Επιπλέον, τα μέλη του ΣυΝΚ εξέφρασαν την ετοιμότητα του Συμβουλίου να εμπλακεί σε δράσεις και δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.