Μειωμένος ο αριθμός των πιστών για την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Μειωμένος ο αριθμός των πιστών για την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Τα μέτρα της ισραηλινής αστυνομίας κράτησαν χαμηλά τον αριθμό των πιστών που παρέστησαν στην τελετή για την στην Ιερουσαλήμ, η οποία στο παρελθόν προσέλκυε χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Πανάγιος Τάφος βρίσκεται στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σε περιοχή που ελέγχει το Ισραήλ, το οποίο επέβαλε, για δεύτερη φορά φέτος, περιορισμούς στην πρόσβαση των πιστών.

Ενώ στο παρελθόν στην εκκλησία συγκεντρώνονταν περίπου 10.000 άνθρωποι -κυρίως στο προαύλιο του ναού- φέτος με εντολή της αστυνομίας βρίσκονταν 1.800 άνθρωποι, από τους οποίους οι 200 ήταν αστυνομικοί.

Αφορμή για τους περιορισμούς ήταν περιστατικό του 2021 στο Ισραήλ, όταν 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εβραϊκή θρησκευτική τελετή. Οι αρχές του Ισραήλ τονίζουν ότι τα μέτρα αποσκοπούν στη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας, αν και οι Παλαιστίνιοι χριστιανοί διαμαρτύρονται για διακρίσεις σε βάρος τους.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, οι Αρχές «θέλουν να μπορούν να επισκεφθούν τον Πανάγιο Τάφο πολλοί άνθρωποι, αλλά η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Δύο εμπρησμοί σε σχολεία - Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό

Βγαίνει στους δρόμους τη Δευτέρα η Αστυνομία – Τι θα ελέγχει

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE