Anadolu: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία

Anadolu: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας, όπως γράφει το πρακτορείο Anadolu.  

To τουρκικό πρακτορείο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σημειώνεται ότι και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση ενός μικρού πακέτου εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας, αφού οι επικεφαλής των επιτροπών του αμερικανικού Κογκρέσου έδωσαν άτυπη έγκριση για την πώληση».

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα μπορούσε να στείλει την κοινοποίηση για την επίσημη πώληση, η οποία περιλαμβάνει ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα, ήδη από σήμερα Δευτέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.