ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται στεγαστικά σχέδια για νεαρά ζευγάρια - «Το αμέσως επόμενο διάστημα...»

Έρχονται στεγαστικά σχέδια για νεαρά ζευγάρια - «Το αμέσως επόμενο διάστημα...»

Για νέα στεγαστικά σχέδια έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την καταγραφή του παραδοσιακού τραγουδιού «Αροδαφνούσα».

Συγκεκριμένα, ο ΠτΔ σημείωσε ότι αναμένεται σύντομα, να ανακοινωθούν συγκεκριμένα σχέδια ενθάρρυνσης νεαρών ζευγαριών.

«Αυτή είναι μια προεκλογική δέσμευση η οποία, επαναλαμβάνω, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί», τόνισε.

Αυτούσιος ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Η σημερινή μου παρουσία αποτελεί υλοποίηση της προεκλογικής μου δέσμευσης, όταν βρέθηκα εδώ κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, όπου είχα την τιμή να παρευρεθώ σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κέντρο του χωριού. Και θα ήθελα με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω – είμαστε πολύ λίγο διάστημα από τις εκλογές- για το υψηλό ποσοστό που έχω λάβει στην κοινότητα μου.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στη Χούλου, στην κοινότητα, στο χωριό από το οποίο έχω από τις καλύτερες παιδικές μου εμπειρίες, στο χωριό που γεννήθηκε ο πατέρας μου, βλέπω εδώ τον θείο μου Λούκα, τον αδελφό του πατέρα μου. Εδώ πιο κάτω είναι θαμμένοι ο παππούς μου Σάββας, η γιαγιά μου Άννα, αντιλαμβάνεστε τους ισχυρούς δεσμούς με την κοινότητα.

Φίλε Πρόεδρε της κοινότητας, θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη σημερινή εκδήλωση. Σημειώνω το γεγονός ότι ο Σωκράτης Τερπίζης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, ένας άλλος με καταγωγή από τη Χούλου.

Θέλω να ευχαριστήσω την κα Παταπίου, η οποία διαχρονικά μέσα από τη δουλειά της έχει αναδείξει τη σημασία της κοινότητας μας και θα ήθελα κα Παταπίου, μετά από συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, και είναι μια ανακοίνωση που θα ήθελα να κάνω σήμερα, να σας πω ότι αναμένουμε ως εκτελεστική εξουσία μια συγκεκριμένη πρόταση, έτσι ώστε να ιδρύσουμε στην κοινότητα ένα μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς. αναδεικνύοντας αυτό που θα δούμε σήμερα. Να υπάρχει εδώ ένας χώρος. όπου μόνιμα θα αναδεικνύεται αυτή η σημασία της κοινότητας, αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων, ειδικότερα μέσα στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και είναι και μια έκκληση προς εσάς.

Θυμάμαι πάρα πολύ καλά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που είχαν αναδειχθεί ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι νέοι μας, λόγω των οικονομικών δεδομένων, να μπορούν να αγοράσουν το σπίτι τους, να κτίσουν την κατοικία τους στις πόλεις. Και δεν μπορούμε να μιλάμε για αστυφιλία όταν βρισκόμαστε σε μια κοινότητα που απέχει περίπου 20 λεπτά από την Πάφο. Άρα, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά και όχι μέσα από λόγια, μέσα από δηλώσεις, αυτό το πρόβλημα, το οποίο, ειδικότερα σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας, είναι υψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης μας, αναμένεται σύντομα, με τη δική σας συμβολή και σε συνεργασία πάντα με τον Υπουργό Εσωτερικών, να ανακοινωθούν συγκεκριμένα σχέδια ενθάρρυνσης νεαρών ζευγαριών, για να κτίσουν τις κατοικίες τους στις κοινότητες μας. Και αυτή είναι μια προεκλογική δέσμευση η οποία, επαναλαμβάνω, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί.

Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη μαζική σας παρουσία, νομίζω όλοι αναμένουμε να δούμε με τη συμβολή του Σωκράτη, αυτή την εκδήλωση σήμερα, αλλά το πιο σημαντικό στηριζόμαστε κα Παταπίου στη δική σας επιστημονική στήριξη, αναμένουμε ως εκτελεστική εξουσία μια συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να ανταποκριθούμε για να υπάρχει εδώ μόνιμα ένας πολιτιστικός χώρος, όπου θα αναδεικνύεται η Ιστορία και της κοινότητας, αλλά και των γειτονικών χωριών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top