ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφ(θ)ορά

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφ(θ)ορά

Εν τω μεταξύ στην “κακιά” Βρετανία συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Παραιτήθηκε λέει ο ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Δικαιοσύνης Dominic Raab γιατί έκανε bullying σε υφιστάμενους. Το διανοείστε;

Η παραίτησή του έρχεται μετά από την ολοκλήρωση πολύμηνης έρευνας από ανεξάρτητο νομικό επί καταγγελιών σε βάρος του Raab για εκφοβισμό και άσκηση ψυχολογικής βίας σε υφισταμένους του σε διάφορα από τα υπουργεία στα οποία έχει υπηρετήσει. Το πόρισμα της έρευνας του δικηγόρου Adam Tolley αντί να πεταχτεί στα σκουπίδια ή να χρησιμοποιηθεί για κωλόχαρτο όπως συμβαίνει εδώ, παραδόθηκε στον πρωθυπουργό Rishi Sunak και τουλάχιστον δύο από τις καταγγελίες περί bullying κρίθηκαν βάσιμες.

Ο Raab αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα «εσφαλμένο» και προειδοποιώντας ότι «δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τη διαγωγή της καλής διακυβέρνησης» και για υποβολή «ψευδών καταγγελιών», καθώς θέτει «πολύ χαμηλά» τον πήχη για τις καταγγελίες περί εκφοβισμού κατά οποιουδήποτε στελέχους της Κυβέρνησης. Τουλάχιστον πρωτοτυπεί και δεν κλάφτηκε ότι πέφτει θύμα πολιτικής δίωξης όπως κάνει σχεδόν ΚΑΘΕ άντρας πολιτικός που πιάνεται με το χέρι στο βάζο με το μέλι ή με κατεβασμένα τα παντελόνια. Οι κατηγορίες σε βάρος του ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Νοέμβριο, με πρώην υφισταμένους του να μιλάνε για «κουλτούρα φόβου» που είχε δημιουργήσει, με ξεσπάσματα θυμού και υποτιμητικά σχόλια και τις καταγγελίες σε βάρος του να φτάνουν τις 24. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι έκαναν εμετό ή έβαζαν τα κλάματα πριν από κάποιο μίτινγκ μαζί του..

Αρνούμενος τις καταγγελίες, ήταν ο ίδιος ο Raab που ζήτησε ανεξάρτητη διερεύνησή τους, υποσχόμενος να παραιτηθεί σε περίπτωση που δικαιώνονταν οι καταγγέλλοντες. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως αυτό που ΔΕΝ έκανε κι ένας δικός μας πρόεδρος που σκάρταρε το πόρισμα που ο ίδιος δήλωσε πως θα σεβαστεί της έρευνας που ο ίδιος διέταξε από τον άνθρωπο που ο ίδιος διόρισε;

Αυτά στην “απολίτιστη”, “κρυόκωλη” και δαιμονοποιημένη από τους posh πατριώτες Βρετανία όπου έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς είχαμε πολιτισμό. Ο οποίος “πολιτισμός” μας, εκτός απ’ το να τραγουδάει ο Υφυπουργός Πολιτισμού το Happy Birthday σε εορτάζοντα αρχηγό κόμματος σε μια γκροτέσκα εκδοχή Marilyn και JFK, εκφράζεται και μέσα από τη συμπεριφορά των πολιτικών μας και πώς αυτή γίνεται σιωπηρά αποδεκτή από το σύνολο.

Γιατί μη μου πείτε πως δεν σας θύμισε κάποιον το νταηλίκι του Raab. Κάποιον διαβόητο για τις εκρήξεις θυμού, τα βρισίδια και την εκτόξευση τασακιών και άλλων αντικειμένων σε συσκέψεις. Κάποιον, τα επικά μεθύσια και βίαια ξεσπάσματα του οποίου όχι μόνο περιγράφονται γλαφυρά σε άρθρα και βιβλία αλλά έχουν γίνει μάλιστα αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας με αναφορές σε σατιρικές εκπομπές, συνεντεύξεις ακόμα και στην παρουσία του.

Κι εδώ έγκειται η διαφορά μας, μόνο που είναι σε βάρος μας. Εκεί που άλλοι στη σκιά τέτοιων συμπεριφορών καταγγέλλονται και παραιτούνται, όσο πανίσχυροι και απρόσβλητοι κι αν νιώθουν, εδώ παρόμοιες συμπεριφορές κανονικοποιούνται και σχεδόν ηρωποιούνται. Εδώ θεωρείται νορμάλ ένας ανώτερος αξιωματούχος να μεθοκοπάει από τις 9 το πρωί, να βρίζει, να απειλεί και να εκτοξεύει τασάκια. Να ασκεί κανονικό bullying στους συνεργάτες που δεν τολμούσαν να τον ξυπνήσουν από τον απογευματινό του ύπνο αν δεν είχαμε πάλι εισβολή, αλλιώς η οργή του θα έπεφτε πάνω τους σαν βαριοπούλα. Και πριν προλάβετε να ρίξετε την ευθύνη στα θύματα με αστείες ερωτήσεις τύπου “καλά, γιατί δεν τον κατήγγειλαν;” να σας θυμίσω μόνο που ζούμε και την “ποιότητα” του κυπριακού συστήματος δικαιοσύνης.

Κι αφήστε τους χαζούς Εγγλέζους να χάνουν τις θέσεις τους για πταίσματα. Γιατί όταν όχι μόνο γλιτώνεις την παραίτηση ή ακόμα και την ποινική δίωξη για εξόφθαλμη διαφθορά και πλουτισμό αλλά και εξακολουθείς να το παίζεις παράγοντας της πολιτικής ζωής ενώ κυριολεκτικά όλο το νησί ξέρει τι έκανες, ναι, το να μεθάς και να πετάς τασάκια είναι πταίσμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top