ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας κλασσικού αυτοκινήτου στην Αθηένου – Πόσο χρονών ήταν το παλαιότερο

Πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας κλασσικού αυτοκινήτου στην Αθηένου – Πόσο χρονών ήταν το παλαιότερο

Στις 110 έφτασαν και φέτος οι συμμετοχές με αυτοκίνητα ηλικίας 30 ετών και άνω, για τον 6ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Ακριβείας Κλασικού Αυτοκινήτου, που διοργανώθηκε την Κυριακή από τον Δήμο Αθηένου.

Σε δηλώσεις της, η Δόξα Κομωδρόμου, Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ανέφερε πως είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τον Δήμο Αθηένου είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται αυτό το ράλι κλασικού αυτοκινήτου.

«Έχει ξεπεράσει φέτος όπως βλέπετε και ιδίοις όμμασι κάθε προσδοκία αφού συμμετέχουν πέραν των 100 οχημάτων κλασικού αυτοκινήτου και γι’ αυτό θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου στην μνήμη της οποίας διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτό το φεστιβάλ», είπε.

Ο Κυριάκος Καρεκλάς, Δήμαρχος Αθηένου, ανέφερε από την πλευρά του πως για άλλη μια χρονιά η φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματικά έχει μια τεράστια ωφέλεια για την Αθηένου αφού πάρα πολλής κόσμος έρχεται εδώ για να λάβει μέρος, 110 συνολικά αυτοκίνητα, τα οποία απολαμβάνουν όλοι αυτή την εκδήλωση που με τις εισφορές και την βοήθεια τους, βοηθούν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη στον Δήμο Αθηένου.

Ο κ. Καρεκλάς ευχαρίστησε τόσο την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα της αλλά και την οικογένεια Θεοδώρου, η οποία κάνοντας αυτό το μνημόσυνο προς την μητέρα τους βοηθούν με την δική τους ενέργεια τον Δήμο Αθηένου και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου, Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ευχαρίστησε τον οδηγό του γιατί, όπως είπε, ήταν άψογος και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Δήμο Αθηένου στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου διότι είναι θεάρεστο το έργο που επιτελούν και θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην οικογένεια που έχει παραλάβει την σκυτάλη από την μητέρα την σκυτάλη της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μας.

«Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που έχουν αγωνιστεί για αυτόν τον καλό σκοπό και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη χρονιά», ανέφερε.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλα τα έσοδα θα δοθούν στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών.

Εκ μέρους της οικογένειας της Μαρίας Θεοδώρου ο γιός της Δώρος Θεοδώρου δήλωσε πως μέσα σε 6 χρόνια που διοργανώνουμε τον αγώνα καταφέραμε και μαζέψαμε ένα ποσό που ξεπερνά τις 90 χιλιάδες ευρώ το οποίο διατίθεται όλο στο ΣΚΕ Αθηένου και είναι αρωγός για τους συνδημότες μας.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που βρίσκεται μαζί μας για την ωραία διοργάνωση. Του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε για να συνεχίσουμε το έργο μας για να ξεπεράσουμε τις 110 χιλιάδες ευρώ», είπε.

Το παλαιότερο όχημα που έλαβε μέρος στον αγώνα ήταν ένα CHEVROLET FLEETMASTER του 1946 και το νεότερο ένα FORD SIERRA COSWORTH του 1992.

H εκκίνηση δόθηκε από το Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου. Τα αυτοκίνητα κάλυψαν μια διαδρομή 90 χιλιομέτρων περνώντας από τα χωριά Λύμπια, Μοσφιλωτή, Αγία Θέκλα, Ψευδάς, Πυργά, Κλαυδιά, Τερσεφάνου, Κίτι, Δρομολαξιά, Καλό Χωριό, Αβδελλερό, και Αθηένου.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δοκιμαστούν με τρεις ειδικές δοκιμασίες ακριβείας. Τα πληρώματα με την μικρότερη απόκλιση από τον ιδανικό χρόνο τερματισμού στέφθηκαν οι νικητές του αγώνα. Το ανώτατο όριο ταχύτητας που μπορούσαν να φτάσουν είναι τα 50 χλμ/ω.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top