ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαναλειτούργησε το Λιμάνι Λάρνακας μετά από παρέμβαση Βαφεάδη

Επαναλειτούργησε το Λιμάνι Λάρνακας μετά από παρέμβαση Βαφεάδη

Επαναλειτούργησε από τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης (25/4) το λιμάνι της Λάρνακας μετά την απόφαση της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοϊκών να λύσουν τον αποκλεισμό της εισόδου – εξόδου του, στον οποίο είχαν προβεί από τις επτά το πρωί της Δευτέρας 24 Απριλίου, με ακτοπλοϊκά σκάφη.

Σε δελτίο Τύπου της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοϊκών αναφέρεται ότι «μετά από παραινέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, τα μέλη μας αποφάσισαν στη μία το μεσημέρι της Τρίτης 25 Απριλίου, να αναστείλουν τον αποκλεισμό του λιμένα. Μας δόθηκαν υποσχέσεις αντιμετώπισης του προβλήματος και μας ζητήθηκε να δώσουμε μια ευκαιρία για υλοποίηση των δεσμεύσεων, αντισταθμιστικών μέτρων και υποσχέσεων τόσο από την Kition Ocean Holdings όσο και από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα».

Προστίθεται ότι «ο Υπουργός Μεταφορών ζήτησε από την Ένωση να παρακολουθούμε την εξέλιξη και αν χρειαστεί να τον ενημερώσουμε. Αν δεν υπάρξει υλοποίηση των υποσχέσεων θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας τις επόμενες δέκα μέρες» αναφέρει σημειώνοντας πως «οι εργασίες στην αποβάθρα και το εργοτάξιο δεν υπάρχουν στην πράξη, αλλά καμία εργασία δεν γίνεται στο χώρο».

Η Ένωση Ακτοπλοϊκών ισχυρίζεται ότι «η Kition Ocean Holdings σκότωσε την 40χρονη ακτοπλοΐα στην αποβάθρα. Κάποιοι επαγγελματίες θα μείνουν χωρίς δουλειά».

Χθες, αναφέρει στο δελτίο Τύπου η Ενωση "ζήσαμε μια άνευ προηγουμένου παραπληροφόρηση με κάποια ΜΜΕ να την υιοθετούν κόντρα στην κοινή λογική. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις και θα υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν" καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top