ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται εφαρμογή στα κινητά για ραντεβού με τα ΚΕΠ - Θα μιλάμε και από την κάμερα με τους λειτουργούς - Ποιες υπηρεσίες αφορά

Έρχεται εφαρμογή στα κινητά για ραντεβού με τα ΚΕΠ - Θα μιλάμε και από την κάμερα με τους λειτουργούς - Ποιες υπηρεσίες αφορά

Κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) λειτούργησαν με ραντεβού για την ασφάλεια των πολιτών τα οποία διευθετούν μέσω τηλεφώνου. Τα ραντεβού όμως ήρθαν για να μείνουν καθώς έχει διαπιστωθεί πως η λειτουργία των ΚΕΠ είναι βελτιωμένη όπως και ο χρόνος αναμονής για εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα android και iOS που θα λύνει ακόμη περισσότερο τα χέρια των πολιτών. Συγκεκριμένα, θα μπορούν πλέον οι ίδιοι να ορίζουν την ημέρα και ώρα που τους βολεύει, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εφαρμογή αυτή θα αφορά διευθέτηση ραντεβού για όλες τις υπηρεσίες σε όλα τα γραφεία ΚΕΠ ανά το παγκύπριο καθώς και σε ταχυδρομεία όπου λειτουργοί προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, μέσω της εφαρμογής θα μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιούν ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης με τους αρμόδιους λειτουργούς για την έκδοση βεβαιώσεων επιδομάτων. Πιθανές υπηρεσίες μέσω τηλεδιάσκεψης είναι: έκδοση βεβαίωσης για παροχή επιδόματος τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας για Κύπριους πολίτες, παροχή φοιτητικής χορηγίας, κοινωνικές ασφαλίσεις και ταυτοποίηση ενός εκ των δύο γονέων για έκδοση ταυτότητας ή διαβατηρίου ανηλίκου τέκνου.

Θα δίνονται επίσης διάφορες πληροφορίες για κοινωνικές ασφαλίσεις και επιδόματα που αφορούν το Υφυπουργείο Πρόνοιας και πιο συγκεκριμένα επιδόματα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την τηλεδιάσκεψη, η ταυτοποίηση θα γίνεται μόνο μέσα από το μηχανογραφικό σύστημα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για αυτό και σε πρώτο στάδιο θα αφορά μόνο πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετη πιθανή υπηρεσία θα είναι η έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας υγείας τόσο για Κύπριους όσο και αλλοδαπούς.

Σημειώνεται πως η επιβεβαίωση του ραντεβού θα γίνεται μέσω μηνύματος sms. Παράλληλα με την εφαρμογή για κινητά θα λειτουργεί και αντίστοιχος ιστότοπος.

Σύμφωνα με πηγές από το Υφυπουργείο, ο σχεδιασμός της εφαρμογής και του συστήματος είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη του 2023 με αρχές 2024. Σημειώνεται πως η εφαρμογή θα λειτουργεί παράλληλα με το τηλεφωνικό κέντρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top