ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλαξε το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά όχι και οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού

Άλλαξε το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά όχι και οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού

Μπορεί από τις 13 Απριλίου να τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι Κανονισμοί που ψήφισε η Βουλή και αφορούν τη διεύρυνση του ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, εντούτοις, οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού παραμένουν ως έχουν.

Αυτό, μάλιστα, επιβεβαιώνεται και μέσα από εγκύκλιο της Διευθύντριας Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Έλενας Οικονομίδου-Αζίνα, η οποία στάλθηκε σε όλα τα Τμήματα και Υπηρεσίες του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην Εγκύκλιό της η κ. Αζίνα, με τους νέους Κανονισμούς επήλθαν οι εξής αλλαγές:
• Η έναρξη του ωραρίου της Δημόσιας Υπηρεσίας κατά μισή ώρα πιο νωρίς, με την παράλληλη διεύρυνση του ελαστικού ωραρίου από μία ώρα σε 1,5 ώρα.
• Το ωράριο των υπαλλήλων της Βουλής, με τη διεύρυνση του ελαστικού ωραρίου από μισή ώρα σε μία ώρα
• Ο οφειλόμενος χρόνος αποκόπτεται στο τέλος του ημερολογιακού έτους αντί ανά 15ήμερο
• Δεν επηρεάζεται το ωράριο των Υπηρεσιών στις οποίες δεν εφαρμόζεται ελαστικό ωράριο.

Με βάση τις πιο πάνω αλλαγές, το ωράριο της Δημόσιας Υπηρεσίας, διαμορφώνεται ως ακολούθως:
• Για υπηρεσίες που δεν εφαρμόζεται ελαστικό ωράριο: 7.30 π.μ. – 3.00 μ.μ.
• Για υπηρεσίες που εφαρμόζεται ελαστικό ωράριο: 7.00/8.30 π.μ. – 2.30/4.00 μ.μ.

Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, το ωράριο εργασίας διαμορφώνεται ως εξής:
• Κατά τους μήνες Σεπτέμβριο-Ιούνιο: πρωινή εργασία από τις 7.30/8.30 π.μ. έως τις 2.30/3.30 μ.μ. και απογευματινή εργασία κάθε Πέμπτη από τις 2.30/3.00 μ.μ. έως τις 6.00/7.00 μ.μ.
• Κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο: πρωινή εργασία από τις 7.30/8.30 π.μ. έως τις 2.30/3.30 μ.μ.

Παράλληλα, η κ. Αζίνα υπενθυμίζει πως, «η καθιέρωση από την 1.1.2014 υποχρεωτικού ομοιόμορφου ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ. συνεχίζει να ισχύει για όλες τις Υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό, σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 21.11.2013 και δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε παρεκκλίσεις».

Ως εκ τούτου, καλεί τους οικείους Προϊστάμενους Τμημάτων και Υπηρεσιών, όπως μεριμνούν για την εφαρμογή της πιο πάνω ρύθμισης, αξιοποιώντας το προσωπικό τους εκ περιτροπής, όπου χρειάζεται, στα πλαίσια της μιάμισης ώρας ελαστικού ωραρίου, σύμφωνα με τη δυνατότητα που δίνεται από τον Κανονισμό.

Νοείται ότι, οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού αποτελούν τις κατ’ ελάχιστον υποχρεωτικές ώρες που οι Υπηρεσίες θα πρέπει να εξυπηρετούν το κοινό, χωρίς, ωστόσο, αυτό να εμποδίζει όπως, για σκοπούς καλύτερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησης του κοινού, εφαρμόζεται ακόμα πιο διευρυμένο ωράριο όπου τούτο είναι δυνατό.

Αυστηρός έλεγχος και παρακολούθηση

Επιπρόσθετα, με την Εγκύκλιό της η Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, καλεί τους Προϊστάμενους Τμημάτων και Υπηρεσιών να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στον έλεγχο για την τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου από το προσωπικό τους, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα επίβλεψης και παρακολούθησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο κολυμβητής: Κινδύνευσε στις Θαλασσινές σπηλιές - Διασώθηκε από ελικόπτερο

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Θρήνος και θλίψη - Πέθανε η 8χρονη Καισσαριανή από τον Κορμακίτη - «Ένας πραγματικός άγγελος»

Βρήκαν στο σπίτι της τον συνεργό της - Φόρεσαν χειροπέδες σε γυναίκα και άνδρα στη Λευκωσία για κλοπή περιπτέρουΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top