ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Προεδρικό δικηγόροι και λογιστές για τις κυρώσεις - Σήμερα η νέα σύσκεψη

Στο Προεδρικό δικηγόροι και λογιστές για τις κυρώσεις - Σήμερα η νέα σύσκεψη

Νέα ευρεία σύσκεψη για το θέμα των κυρώσεων από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου, στις 10:30 το πρωί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Διοικητής της ΚΥΠ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης, ανέφερε ότι: «θα ζητήσουμε ενημέρωση, επειδή δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση μέχρι τώρα, ήταν μόνο από διάφορα δημοσιεύματα, και ανάλογα με την ενημέρωση που έχουμε θα τοποθετηθούμε».

Τόνισε επίσης ότι, «αν υπάρχει ένδειξη για παραβίαση τέτοιων κυρώσεων από μέλος μας τότε θα κάνουμε και επιτόπιο έλεγχο και ανάλογα θα επιβάλουμε διοικητικές κυρώσεις», ενώ πρόσθεσε πως «η επιβολή ποινικών κυρώσεων αφορά τη Νομική Υπηρεσία»

Yπενθυμίζεται ότι στη προηγούμενη σύσκεψη για το θέμα των κυρώσεων, την προηγούμενη Τετάρτη (19/04), με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε όπως ετοιμαστεί ένας οδικός χάρτης με τις αποτελεσματικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Παράλληλα ενημερώθηκε ως προς τις διαδικασίες σύστασης της Εθνικής Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων, η οποία θα έχει και τεχνοκρατική υποστήριξη από την αντίστοιχη Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Eξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είπε πως θα υπάρξουν και άλλες καταχωρήσεις στη λίστα κυρώσεων, τονίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε υπηκόους της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι δεν αποκλείει να υπάρχουν και οντότητες, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, που βρίσκονται εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς εάν η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε στοιχεία για το θέμα των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το ΗΒ, απάντησε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει τα οποιαδήποτε στοιχεία, αλλά μπορώ να σας πω ότι, ναι, αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή, έχουμε ενημερωθεί ότι θα μας δοθούν στοιχεία. Θα μας δοθούν σταδιακά, δεν θα μας δοθούν σε μία φάση, γιατί και από πλευράς των ΗΠΑ και των βρετανικών Αρχών εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, πολλές Αρχές».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο κολυμβητής: Κινδύνευσε στις Θαλασσινές σπηλιές - Διασώθηκε από ελικόπτερο

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Θρήνος και θλίψη - Πέθανε η 8χρονη Καισσαριανή από τον Κορμακίτη - «Ένας πραγματικός άγγελος»

Βρήκαν στο σπίτι της τον συνεργό της - Φόρεσαν χειροπέδες σε γυναίκα και άνδρα στη Λευκωσία για κλοπή περιπτέρουΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top