LIKE ONLINE

Τουρκμενιστάν: Οι «Πύλες της Κόλασης» καίγονται αδιάκοπα για περισσότερα από 50 χρόνια – Δείτε βίντεο

Τουρκμενιστάν: Οι «Πύλες της Κόλασης» καίγονται αδιάκοπα για περισσότερα από 50 χρόνια – Δείτε βίντεο

Αν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχει μια τεράστια τρύπα στο έδαφος που καίει αδιάκοπα εδώ και δεκαετίες, μάλλον θα δυσκολευόσασταν να το πιστέψετε. Και όμως υπάρχει.

Ονομάστηκε έτσι επειδή πρόκειται για μια γιγαντιαία τρύπα στο έδαφος που καίγεται διαρκώς. Οι «Πύλες της Κόλασης» είναι η δημοφιλής ονομασία ενός κρατήρα πλάτους 69 μέτρων και βάθους 30 μέτρων που βρίσκεται στο Τουρκμενιστάν.

Μπορεί να μην είναι η προσωπική πόρτα του Σατανά, αλλά το μέρος είναι στην πραγματικότητα ένας κρατήρας φυσικού αερίου σε μια περιοχή που είχε εντοπιστεί από τη Σοβιετική Ένωση ως πιθανό πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το 1971.

Δείτε βίντεο:

Οι πρώτες έρευνες στην περιοχή διαπίστωσαν ότι αντί για πετρέλαιο, υπήρχε ένας θύλακας φυσικού αερίου κάτω από το σημείο που έκαναν τη γεώτρηση, ο οποίος στη συνέχεια κατέρρευσε στο έδαφος για να σχηματίσει τον τεράστιο κρατήρα.

Απελευθερώνοντας σταθερά δυνητικά επικίνδυνα αέρια από τον θύλακα στη γύρω περιοχή, οι «πύλες της κόλασης» δημιουργήθηκαν αφού μια ομάδα μηχανικών σκέφτηκε μια λαμπρή λύση...

Αποφασίζοντας να περιορίσουν τις βλαβερές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν τα αέρια στη γύρω περιοχή, σκέφτηκαν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να βάλουν φωτιά στον κρατήρα....

Υπέθεσαν ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να καεί το αέριο μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε.

Αντιθέτως, οι Πύλες της Κόλασης εξακολουθούν να φλέγονται περισσότερα από 50 χρόνια αργότερα και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτή η «κολασμένη πηγή» πρόκειται να σταματήσει να καίει στο εγγύς μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top