ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνει αυτοψία και λαμβάνει αποφάσεις για τις Κεντρικές Φυλακές η Υπουργός Δικαιοσύνης – Πότε θα ανακοινωθούν

Κάνει αυτοψία και λαμβάνει αποφάσεις για τις Κεντρικές Φυλακές η Υπουργός Δικαιοσύνης – Πότε θα ανακοινωθούν

Προγραμματισμένη, εθιμοτυπική επίσκεψη στις Κεντρικές Φυλακές, θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή (28/4) η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Αν και η επίσκεψη είναι εθιμοτυπική, εντούτοις, η κ. Προκοπίου αναμένεται ότι θα ενημερωθεί εκτενώς για την επικρατούσα κατάσταση στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα, το οποίο εδώ και 4 μήνες παραμένει στην ουσία ακέφαλο μετά και τη φυγή της Διευθύντριάς του Άννας Αριστοτέλους.

Μεταξύ άλλων, η Υπουργός Δικαιοσύνης θα ενημερωθεί για το τεράστιο πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν παρά το γεγονός ότι αποφυλακίστηκε μεγάλος αριθμός φυλακισμένων μετά τις προεδρικές χάρες που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μάλιστα, ως αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού στις Κεντρικές Φυλακές, με απόφαση της προκατόχου της κ. Προκοπίου, Στέφης Δράκου, δέκα Αστυνομικοί Σταθμοί έχουν μετατραπεί σε παραρτήματα των Φυλακών, φιλοξενώντας αριθμό, κυρίως, υποδίκων.

Επίσης, λόγω του μεγάλου αριθμού φυλακισμένων καταγράφονται ανά χρονικά διαστήματα επεισόδια μεταξύ κρατουμένων, καθώς και απόπειρες αυτοχειριών, οι οποίες αποτρέπονται σε πολλές περιπτώσεις την υστάτη.

Επιπρόσθετα, το τελευταίο διάστημα καταγράφονται και παράπονα ως προς την ποσότητα, αλλά και την ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται στους κρατούμενους.

Αξίζει να αναφερθεί πως, η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές είναι ήδη γνωστή στην Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία είναι σε συνεχή και στενή επαφή με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, Ιωάννη Καπνουλλά, του οποίου ο διορισμός έχει παραταθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Τίποτα το ανακοινώσιμο σήμερα

Πάντως, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, αν και η Υπουργός Δικαιοσύνης είχε προαναγγείλει ότι προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις κατά την επίσημη επίσκεψή της στις Κεντρικές Φυλακές, εντούτοις, αυτές μετατίθενται για τις επόμενες μέρες.

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις της, «πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα γενικότερο πλάνο επανασχεδιασμού των φυλακών», σημειώνοντας ότι «υπάρχει όμως η μεγάλη επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη, που προγραμματίζεται για το τέλος του Απρίλη και μέχρι τότε σίγουρα θα έχουμε και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα μπορούν να δημοσιοποιηθούν».

«Έχουμε κάποιες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολύ σύντομα οι οποίες βεβαίως αφορούν ένα σύστημα απενεργοποίησης των κινητών, το οποίο βέβαια αυτό είναι καθαρά ζήτημα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, αλλά ταυτόχρονα και ένα σχεδιασμό ο οποίος θα αποσκοπεί και στην αποσυμφόρηση την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα και σίγουρα είναι σοβαρό πρόβλημα»», εξήγησε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top