Αθώωσαν Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο, Ηλιόπουλο για την υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους κατά μειονοτικών βουλευτών

Αθώωσαν Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο, Ηλιόπουλο για την υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους κατά μειονοτικών βουλευτών

Αθώοι κηρύχθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος από το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ήταν παρών στο εδώλιο, υποδέχτηκαν την απόφαση με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του.

«Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες… η Επιτροπή δεοντολογίας μου είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του.
Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανάφερε ότι δεν ήταν καν παρών στη συγκεκριμένη επιτροπή, ισχυρισμό που προέβαλε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και προτείνω την απαλλαγή τους», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: «Δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία. Την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη».

Λίγα λεπτά αργότερα η πρόεδρος ανακοίνωσε την αθωωτική απόφαση.
Από την πλευρά της η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή σε δηλώσεις της είπε ότι έχει γίνει προσφυγή και από το κόμμα Κασιδιάρη κατά του κόμματος Έλληνες γιατί χρησιμοποιεί τον ήλιο της Βεργίνας και ερωτώμενη απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του Κανελλόπουλου και του Νικολόπουλου.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE