ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με μηνύματα - Έτσι προσπαθούν να σε εξαπατήσουν - Δείτε φωτογραφία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με μηνύματα - Έτσι προσπαθούν να σε εξαπατήσουν - Δείτε φωτογραφία

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στο κοινό σχετικά με νέα απάτη με μηνύματα που αφορούν στην ταχυδρομική αποστολή πακέτων και αποσκοπούν στην κλοπή χρημάτων και προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία έχει προβεί το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (Κυπριακά Ταχυδρομεία).

Συγκεκριμένα, μηνύματα αποστέλνονται τηλεφωνικά και αναφέρονται στην αποστολή πακέτων μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών, για τα οποία όπως ψευδώς αναφέρεται στα μηνύματα, πρέπει πρώτα να καταβληθούν δασμοί, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η παραλαβή των πακέτων. Τα τηλεφωνικά μηνύματα περιέχουν ηλεκτρονικό σύνδεσμο – link, τον οποίο καλούνται οι πολίτες να επιλέξουν/ ακολουθήσουν, ώστε να διευθετήσουν την πληρωμή των δασμών.

Πολίτες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα, προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ΜΗΝ επιλέγουν/ ακολουθούν τους συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς συνδέσμους, αφού υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς τους και υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων τους.

Στις περιπτώσεις όπου πολίτες πράγματι αναμένουν την παράδοση ταχυδρομικών δεμάτων, συστήνεται όπως ελέγχουν για την πορεία των δεμάτων τους, είτε με επικοινωνία με τον πωλητή ή αποστολέα τους, είτε με επικοινωνία με την εταιρεία ταχυμεταφορών μέσω της οποίας διεκπεραιώνεται η αποστολή, νοουμένου ότι γνωρίζουν ποια είναι η εταιρεία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.