ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΔΗΣΥ: Καθαρά μπροστά ο Δίπλαρος στη μάχη για Αν. Πρόεδρο – Ποιοι προηγούνται για τη θέση Αντιπροέδρου

Εκλογές ΔΗΣΥ: Καθαρά μπροστά ο Δίπλαρος στη μάχη για Αν. Πρόεδρο – Ποιοι προηγούνται για τη θέση Αντιπροέδρου

Άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (6/5), εξάγονται από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ανάμεσα σε ψηφοφόρους του κόμματος.

Στη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, συμμετείχαν 619 άτομα, μέλη του ΔΗΣΥ, μεταξύ άλλων, καταγράφεται το ενδιαφέρον των Συναγερμικών για τις εσωκομματικές διεργασίες, καθώς και η πρόθεση ψήφου για τις θέσεις του Αναπληρωτή Προέδρου και των 3 Αντιπροέδρων του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές διεργασίες, το 36% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει ότι τις παρακολουθεί σε αρκετό βαθμό, το 21% σε μεγάλο βαθμό και το 14% σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ το 22% δηλώνει ότι τις παρακολουθεί σε κάποιο βαθμό.

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν πιο κατάλληλο ή/και θα ψήφιζαν για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο Ευθύμιος Δίπλαρος προηγείται καθαρά και μάλιστα με υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο. Ειδικότερα, ο Ευθύμιος Δίπλαρος συγκεντρώνει ποσοστό 51%, ο Μιχάλης Σοφοκλέους 24% και ο Σωτήρης Σαμψών 10%. Σημειώνεται πως, το 5% των συμμετεχόντων δεν εξέφρασε άποψη και το 10% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Με βάση τη δημογραφική ανάλυση, ο κ. Δίπλαρος καταγράφει υψηλότερα ποσοστά στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας με 65% και 53%, αντίστοιχα, ενώ ο κ. Σοφοκλέους καταγράφει 37% στην επαρχία Λευκωσίας, 2 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον ανθυποψήφιο του.

Όσον αφορά τις θέσεις Αντιπροέδρων, η Σάβια Ορφανίδου ξεχωρίζει έναντι των ανθυποψηφίων της, με τους Φωτεινή Τσιρίδου και Μάριο Πελεκάνο, να συμπληρώνουν την τριάδα. Συγκεκριμένα, η Σάβια Ορφανίδου προηγείται με ποσοστό 46%, ακολουθούμενη από την Φωτεινή Τσιρίδου με 38% και τον Μάριο Πελεκάνο με 37%.

Απ’ εκεί και πέρα, ο Γιώργος Κάρουλας συγκεντρώνει ποσοστό 29%, η Ξένια Κωνσταντίνου ποσοστό 28%, ενώ ο Ονησίφορος Ιορδάνους 10% και ο Μιχάλης Μιχαήλ 4%. Σημειώνεται πως, το 9% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν εξέφρασε άποψη, ενώ το 6% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει.

Στη μάχη των επαρχιών, η Σάβια Ορφανίδου καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά στην επαρχία Λευκωσίας (53%) και στην επαρχία Πάφου (60%), ενώ η Φωτεινή Τσιρίδου προηγείται καθαρά στην επαρχία Λεμεσού (58%). Αξιοσημείωτα, πάντως, είναι τα ποσοστά που καταγράφει στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας ο Γιώργος Κάρουλας, όπου συγκεντρώνει 63% και 46%, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top