ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλεις να σπουδάσεις στην Ιαπωνία; Προσφέρονται υποτροφίες για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό

Θέλεις να σπουδάσεις στην Ιαπωνία; Προσφέρονται υποτροφίες για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό

Το Υπουργείο Παιδείας της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (MEXT) θα προσφέρει υποτροφίες για το 2024 για Κύπριους υπηκόους, που γεννήθηκαν στις ή μετά τις 2 Απριλίου, 1989, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως ερευνητές για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο, η διάρκεια της υποτροφίας είναι 2 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης εφόσον καταστεί αναγκαίο για την ολοκλήρωση των σπουδών. Οι φοιτητές χωρίς γνώσεις ιαπωνικής γλώσσας θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας στην Ιαπωνία για ένα εξάμηνο, τα έξοδα των οποίων καλύπτονται επίσης από την υποτροφία.

Η υποτροφία περιλαμβάνει το ταξίδι προς/από Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη φοιτητική βίζα και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το μηνιαίο ποσό ανέρχεται στα 143.000 ΓΕΝ (περίπου 1.000 ΕΥΡΩ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία).

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει τον Ιούνιο 2023, αρχικά με βάση την αξιολόγηση των εγγράφων που θα κατατεθούν και αργότερα με βάση την απόδοση του υποψηφίου στις γραπτές εξετάσεις αγγλικής και ιαπωνικής γλώσσας, καθώς και στην προσωπική συνέντευξη. Η γνώση της ιαπωνικής γλώσσας δεν είναι απαραίτητη για υποβολή αίτησης.

Οι γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, για τους αιτητές που επιλέγηκαν βάση την αξιολόγηση των εγγράφων που κατέθεσαν.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απόρριψης αίτησης, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας δεν είναι υποχρεωμένη να αιτιολογήσει την απόφασή της. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων και δε γίνονται δεκτές ενστάσεις.

Η προθεσμία για κατάθεση εγγράφων είναι η 7η Ιουνίου 2023 είτε μέσω ταχυδρομείου είτε με την προσκόμισή τους στην πρεσβεία.

Τέλος, έγγραφα που κατατίθενται μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα γίνονται δεκτά.

Για όλες τις λεπτομέρειες και έγγραφα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο της Πρεσβείας της Ιαπωνίας: https://www.cy.emb-japan.go.jp/itpr_ja/mext_scholarship_2024.html

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top