ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΕΒ: Αποδέχεται την μεσολαβητική πρόταση για ΑΤΑ

ΟΕΒ: Αποδέχεται την μεσολαβητική πρόταση για ΑΤΑ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας για ανανέωση της μεταβατικής συμφωνίας για την ΑΤΑ, επικαλούμενη την ανάγκη διατήρησης και διαφύλαξης της εργατικής και κοινωνικής ειρήνης.

Η ανακοίνωση τη ΟΕΒ για την αποδοχή της πρότασης έρχεται ενόψει της συνάντησης την Παρασκευή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου αυτοί να απαντήσουν επί της μεσολαβητικής του πρότασης.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΟΕΒ βλέποντας πάντα την μεγάλη εικόνα είναι προσηλωμένη στην πρόοδο των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και μέσω αυτών στην ευημερία του τόπου και των πολιτών αποδέχεται ως έχει την Πρόταση του Υπουργού και τον καλεί σε άμεση ενεργοποίηση του δομημένου κοινωνικού διαλόγου», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, έπειτα από τη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξέτασε την πρόταση Παναγιώτου.

Η ΟΕΒ θεωρεί δεδομένη τη δέσμευση του Υπουργού ότι στο μεσοδιάστημα ο δομημένος κοινωνικός διάλογος θα εξελιχθεί άμεσα υπό την ευθύνη του και θα ολοκληρωθεί πριν από το 2025, με στόχο την κατάληξη σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία, και προσβλέπει στην συνεργασία των συντεχνιών για αντιμετώπιση των σοβαρότατων προκλήσεων που η χώρα έχει ήδη ενώπιον της.

Πάντως, η Ομοσπονδία σημειώνει πως η πρόταση «απέχει κατά πολύ από τις πάγιες θέσεις της ΟΕΒ όπως αυτές έχουν εκφραστεί, αναλυθεί και κατατεθεί τόσο κατά τις διαβουλεύσεις των κοινωνικών εταίρων με τον Υπουργό Εργασίας όσο και στον δημόσιο διάλογο», αφού θεωρεί την ως «ένα αναχρονιστικό σύστημα που ανατροφοδοτεί τον πληθωρισμό, που μεγεθύνει το χάσμα αμοιβών μεταξύ των ψηλά αμειβόμενων και των χαμηλόμισθων εργαζομένων, επηρεάζει δυσανάλογα το κόστος παραγωγής, υποσκάπτει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, πλήττει τις εξαγωγές και διαβρώνει την οικονομία ως σύνολο».

Σημειώνει, ωστόσο, ότι ο χαρακτήρας της μεσολαβητικής πρότασης είναι «Take it or leave it», δηλαδή είναι πρόταση που όπως προνοεί ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων και όπως επανειλημμένα δήλωσε ο Υπουργός δεν επιδέχεται διαφοροποιήσεων, εκτός αν είναι κοινά συμφωνημένες και χωρίς δημοσιονομική επίπτωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top