ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη πολιτική που να αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες των απομακρυσμένων περιοχών

Στεφάνου: Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη πολιτική που να αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες των απομακρυσμένων περιοχών

Περιοδεία στην περιοχή της Μαραθάσας πραγματοποίησε την Κυριακή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε μια περιοχή πολύ πλούσια αλλά την ίδια ώρα μια περιοχή με πολλά προβλήματα και μια περιοχή η οποία αργοπεθαίνει.

«Αργοπεθαίνει γιατί υποχρεώνονται οι κάτοικοι, και ειδικά οι νέοι, να μετακινούνται από την περιοχή και να πηγαίνουν στην πόλη. Είναι σαφές ότι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη πολιτική, η οποία να εντάσσει προγράμματα, σχέδια, κίνητρα ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα, να βοηθηθεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας. Να υπάρχουν δομές και υποδομές για τα νέα ζευγάρια και τις νέες οικογένειες έτσι ώστε να μπορούν να έχουν τη ζωή και τη δουλειά τους και να μπορούν να ζουν σε μια πλούσια, επαναλαμβάνω, περιοχή.

Σχέδια υπάρχουν, τα οποία συνήθως είτε είναι αποκομμένα από τις πραγματικές συνθήκες και προβλήματα ή είναι αποσπασματικά. Χρειάζεται όλα αυτά να ενταχθούν σε ολοκληρωμένη πολιτική που να μπορεί να αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες. Την ίδια ώρα, οι κοινοτάρχες έκαναν πάρα πολλά παράπονα για την γραφειοκρατία που υπάρχει, την έλλειψη ανταπόκρισης από υπουργεία και αρμόδιες υπηρεσίες σε μια σειρά από γενικότερα και ειδικότερα ζητήματα που θέτουν. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είσαι από απομακρυσμένη περιοχή όπως είναι η Μαραθάσα, δεν είναι εύκολο να πηγαινοέρχεσαι για να προωθήσεις συγκεκριμένα αιτήματα και να διεκδικήσεις λύσεις στα προβλήματα. Χρειάζεται λοιπόν να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα έτσι ώστε οι κοινότητες, οι κοινοτάρχες και οι κάτοικοι να μπορούν να απευθυνθούν κάπου και να έχουν σύντομα απαντήσεις στα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους έγνοιες.

Με τους κοινοτάρχες είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και τους ευχαριστώ για την παρουσία τους. Υπάρχουν πολλά υπομνήματα τα οποία πρέπει να μεταφερθούν προς την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες. Θα τα μεταφέρουμε και θα προσπαθήσουμε μέσα στο πλαίσιο των δικών μας δυνατοτήτων να τα προωθήσουμε. Το βέβαιο είναι ότι τον διάλογο που έχουμε ανοίξει εδώ και καιρό θα τον συνεχίσουμε με την ευχή ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα και να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους της περιοχής στην επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top