ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Υφυπουργός Τουρίστας

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Υφυπουργός Τουρίστας

Θέλω να σας εξομολογηθώ πως νιώθω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη καθώς ξεκινήσαμε μαζί την ίδια μέρα, την 1η του Μάρτη, το ταξίδι μας: εκείνη αναλάμβανε επίσημα τα ηνία της χώρας, κι εγώ τον Ανήμερο Πολίτη τα απογεύματα στο ραδιόφωνο του Πολίτη.

Και θέλω να σας πω ότι δεν πέρασε ούτε μία γαμημένη μέρα από τότε που να μην προσφέρει υλικό για την εκπομπή. Για την ακρίβεια είμαι πεπεισμένος πως η νέα κυβέρνηση δουλεύει άθελά της για τις εκπομπές σχολιασμού, τα σατιρικά shows, τη stand up comedy και τα διαδικτυακά τρολ - γιατί εδώ που τα λέμε δεν την είδαμε να δουλεύει και για κανέναν άλλον.

Συνεπώς ναι, είμαι ο Νο1 φαν της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη (έστω και για όλους τους λάθος λόγους) και ανυπομονώ για την υπόλοιπη πενταετία που θα είμαστε συνοδοιπόροι, εντάξει ξέρω ότι αυτοί θα εξαντλήσουν την πενταετία σε αντίθεση με μένα που δεν αντέχομαι γενικά για πολύ (ειδικά στο ραδιόφωνο που διέπεται ακόμα με κανονισμούς του ΄60 courtesy της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης) αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπέροχο για όσο κρατήσει.

Φαντάζομαι πως θα έχει πειστεί και ο πλέον hardcore Χριστοδουλιδικός (υπάρχουν ακόμα;) ότι ο Νίκος ο Β’ είναι τόσο φρέσκος όσο η ντίσκο. Μόλις δύο μήνες στην εξουσία και η παιδική χαρά που ονομάζει κυβέρνηση ήδη συμπεριφέρονται σαν μικροί Λουκασένκο με 30 χρόνια στην εξουσία. Πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα: Μας περνούν ξεκάθαρα για μαλάκες. Δεν το υπονοούν καν, μας το λένε  κατάμουτρα. Το πρόσφατο φιάσκο με την 19χρονη σύμβουλο του Υφυπουργού Τουρισμού, ίσως του πιο πετυχημένου διορισμού του Προέδρου Χριστοδουλίδη αφού ο τύπος είναι πραγματικός τουρίστας εκεί, κάτι περισσότερο από ενδεικτικό της κατάντιας μας. 2500 ευρώ το μήνα για μια 19χρονη σύμβουλο για σόσιαλ μίντια χωρίς πτυχίο, χωρίς εμπειρία ή προηγούμενη υπηρεσία (οι σέλφις και τα Reels νομίζω δεν μετράνε) και με μοναδικό προσόν τη φωτο προφίλ στο Facebook αγκαλιά με τον Χριστοδουλίδη (την οποία μετά κατέβασε) συν τις 5000 αναρτήσεις για το πόσο γαμάτος πρόεδρος είναι ο ΝΧ (κι αυτές τις κατέβασε). Όσοι έχετε φωτογραφίες με τον Πρόεδρο κάντε τουλάχιστον μία προφίλ, θα μετρήσει ως επιπλέον προσόν για τον διορισμό σας γιατί έπονται κι άλλοι - ήδη σκέφτεται να δημιουργήσει Υφυπουργείο Μετανάστευσης (δεν ξέρω αν είναι γι’ αυτούς που εισέρχονται στη χώρα ή για όλους εκείνους που σκέφτονται να μεταναστεύσουν) αλλά και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων γιατί, you know, πρόκοψε τόσο πολύ με τις κυπριακές. Και πόσο ειρωνικό να έχεις υφυπουργείο με τη λέξη Υποθέσεων στην ονομασία όταν η κυβέρνησή σου δεν έχει... καμία;

Αντιγράφοντας μια σελίδα από το εγχειρίδιο κουτοπόνηρης πολιτικής “Πως Να Απαντάς Σε Όλα Χωρίς Να Λες Απολύτως Τίποτα” (το οποίο έχουν αποστηθίσει Νίκοι και Νίκοι από τον Αναστασιάδη μέχρι τον Παπαδόπουλο, μέντορας και συνέταιρος του τρίτου Νίκου αντίστοιχα) ο Πρόεδρος φρόντισε να μεταθέσει την κουβέντα αλλού: «Τίποτα μα τίποτα δεν θα γίνει που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας. Απ’ εκεί και πέρα εάν υπάρχει οποιαδήποτε κριτική, η οποία είναι καλοδεχούμενη θα πρέπει να γίνεται στην κυβέρνηση και στην εκτελεστική εξουσία και να μην υπάρχει κανιβαλισμός εναντίον ατόμων. Επιτέλους, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί”

Αυτό το “ τίποτα δεν θα γίνει που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας” είναι καθαρός Χριστοδουλιδισμός, δηλαδή ένα generic quote που θα μπορούσε να είχε γραφτεί από το ChatGPT και δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η υπόλοιπη δήλωση κλασικά μετατοπίζει το βάρος της συζήτησης. Κι από την επική γκάφα(;) της κυβέρνησης πάει στο καημένο το κορίτσι που το κράζουν στο Facebook. ΟΚ, ότι υπάρχουν κάποιοι γνωστοί μαλάκες εκεί έξω που έβριζαν χυδαία τη 19χρονη, δεν σημαίνει ότι ακυρώνεται η μαλακία της κυβέρνησης που είναι η κατεξοχήν υπεύθυνη ΚΑΙ για τον διασυρμό της κοπέλας. Άλλωστε υπήρχε κάτι ύποπτο σ’ αυτή την εμμονή τους να βρίζουν την 19χρονη που δέχτηκε τη θέση αλλά όχι εκείνους που της την πρόσφεραν στο πιάτο. Σαν να μου φαίνονται κομματάκι... δικοί σας Πρόεδρε, κάνω λάθος;

Κανιβαλισμός ήταν που έριξαν την κοπέλα βορά όχι μόνο στα τρολς και τους haters αλλά και γενικά στο στόχαστρο της κριτικής για τουλάχιστον τρεις μέρες μέχρι να δεήσει ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ο πολύς Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής να βγει και να μιλήσει για το χάος που ο ίδιος προκάλεσε (προηγήθηκε μόνο η νερόβραστη δήλωση του Προέδρου). Και όταν το έπραξε νομίζω τόσο η 19χρονη (που είχε ήδη αποποιηθεί τον διορισμό) όσο και ο Πρόεδρος θα εύχονταν να μην το έκανε. Στην αρχή είπε ότι δεν ήξερε ότι η 19χρονη ήταν στο επιτελείο του Χριστοδουλίδη, κάτι φυσικά που δεν πιστεύει ούτε 8χρονο (που θα είναι λογικά η επόμενη πρόσληψη στην ορφανεμένη θέση). Τον “σύμβουλο” σε Υπουργείο είτε τον φέρνεις μαζί σου, είτε σου τον φέρνουν - σε αμφότερες περιπτώσεις φυσικά και θα γνώριζε αν ήταν ή όχι σε επιτελείο. Αλλιώς θα πρέπει να μας πείσει ότι σοβαρά νόμιζε πως η πρόσληψη μιας 19χρονης φοιτήτριας χωρίς πτυχίο, χωρίς πείρα, προϋπηρεσία ή εμπειρίες με αποδοχές 30.000 ετησίως είναι το πιο... φυσιολογικό πράγμα στον απόλυτο σουρεαλισμό που ζούμε. Σ’ αυτή την περίπτωση τότε τι διάολο κάνει σε ένα υπουργείο με αντικείμενο σχεδόν το 10% του ΑΕΠ της χώρας; Προφανώς δεν έχει ούτε την αντίληψη, ούτε τη διορατικότητα, ούτε την εξυπνάδα γι’ αυτή τη θέση.

Βέβαια μετά αναρωτήθηκε «αν ήταν στο επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη πού είναι το πρόβλημα;», συνεπώς το να μας περνάει όλους για τα σανοφάγα που πίστεψαν ότι ο ΝΧ είναι ο νέος Μεσσίας (νέος Jim Jones για την ακρίβεια οπότε μακριά από το Flavor Aid) θεωρείται προσόν για τη συγκεκριμένη θέση.

Ω ναι, θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πενταετία...

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top