Χειροπέδες σε 36χρονο για την άφιξη 26 παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου

Χειροπέδες σε 36χρονο για την άφιξη 26 παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου

Στη σύλληψη 36χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 26 πρόσωπα.

Το σκάφος ανακόπηκε γύρω στις 2.30μ.μ. χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν 19 άνδρες, τρεις γυναίκες και τέσσερις ανήλικοι.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με το σκάφος της Λ&Ν Αστυνομίας, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ το σκάφος τους βυθίστηκε λόγω της κακής του κατάστασης.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 9ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι υπόλοιποι 25 επιβάτες, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

*κεντρική φωτογραφία - αρχείο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE