ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτο «ναι» από συντεχνία - Η ΔΕΟΚ αποδέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Εργασίας για ΑΤΑ

Πρώτο «ναι» από συντεχνία -  Η ΔΕΟΚ αποδέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Εργασίας για ΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Διοίκησης της ΔΕΟΚ, το οποίο  αξιολόγησε την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας για την ΑΤΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση, με καθοριστικό κριτήριο να είναι η ανανέωση της μεταβατικής συμφωνίας η οποία καθορίζει με σαφήνεια την ρύθμιση της ΑΤΑ στην βάση της φιλοσοφίας της.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΔΕΟΚ:

«Το Συμβούλιο Διοίκησης της ΔΕΟΚ σε σημερινή του συνεδρία αξιολόγησε την τελευταία μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας και αποφάσισε να την αποδεχθεί. Καθοριστικό κριτήριο για την αποδοχή της πρότασης είναι η ανανέωση της μεταβατικής συμφωνίας η οποία καθορίζει με σαφήνεια την ρύθμιση της ΑΤΑ στην βάση της φιλοσοφίας της.

Το Συμβούλιο Διοίκησης της ΔΕΟΚ αποτιμά θετικά την αυξημένη ποσοστιαία καταβολή της ΑΤΑ στα δύο τρίτα και την έναρξη κοινωνικού διαλόγου για κατάληξη σε ολοκληρωμένη και μόνιμη συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Η αποδοχή της μεσολαβητικής πρότασης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνευθεί σαν υποχώρηση από τις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας. Αντίθετα το κίνημα παραμένει σταθερά προσηλωμένο και θα παλέψει για την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ διασφαλίζοντας την πλήρη εφαρμογή της σαν αναντικατάστατου μηχανισμού προστασίας των μισθών από την διάβρωση του πληθωρισμού.

Το Συμβούλιο Διοίκησης της ΔΕΟΚ έχει την ακλόνητη πεποίθηση ότι η συμφωνία για την ΑΤΑ θα μπορούσε να ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη εάν οι εργοδοτικές οργανώσεις σεβόντουσαν την μεταβατική συμφωνία του 2017 για την νέα ρύθμιση της ΑΤΑ. Προσδοκούμε ότι θα εγκαταλείψουν οριστικά τις απαράδεκτες θέσεις τους για κατάργηση του θεσμού και ότι θα σεβαστούν τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα της συμφωνίας που παραπέμπει στην διατήρηση της φιλοσοφίας του θεσμού.

Η ΔΕΟΚ επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της να συνεχίσει τον αγώνα μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του θεσμού. Η ενότητα του κινήματος θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Η ΔΕΟΚ δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε ο θεσμός της ΑΤΑ να διευρυνθεί κατά τρόπο που να καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτά επιβάλλεται να ξεκινήσει δομημένος κοινωνικός διάλογος με στόχο την διεύρυνση των συλλογικών

συμβάσεων όπως καθορίζεται στην σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία για τους αξιοπρεπείς μισθούς.

Η ΔΕΟΚ εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για την ρύθμιση του σημαντικού αυτού θέματος στα πλαίσια του μεσολαβητικού ρόλου που ανέλαβε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top