Αυτά είναι τα 8 μέτρα που αποφασίστηκαν μετά το περιστατικό με το λεωφορείο που έφυγε ο τροχός

Αυτά είναι τα 8 μέτρα που αποφασίστηκαν μετά το περιστατικό με το λεωφορείο που έφυγε ο τροχός

Στην ανακοίνωση οκτώ μέτρων προχώρησε σήμερα (16/05) το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφορικά με το περιστατικό με το λεωφορείο που έφυγε ο τροχός.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο Υπουργός κ. Βαφεάδης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της διερεύνησης του περιστατικού με το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στην Επαρχία Λάρνακας και έδωσε οδηγίες να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

1. Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα προβεί σε δειγματοληπτικό τεχνικό έλεγχο λεωφορείων ηλικίας 10 ετών και άνω, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Έχει ήδη κληθεί ολόκληρος ο επιβατικός στόλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του συγκεκριμένου λεωφορείου για ολοκληρωμένο έλεγχο στα Κέντρα Επιθεώρησης Μηχανοκινήτων Οχημάτων του ΤΟΜ.
2. Το ΤΟΜ θα αποστείλει επιστολές σε όλες τις εταιρείες που διαθέτουν λεωφορεία, με την καταγραφή συστάσεων σε σχέση με ελέγχους που πρέπει να διενεργούν πριν την έναρξη της ημερήσιας εργασίας των λεωφορείων τους.
3. Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΤΗΜΥ) θα εκδώσει ανακοίνωση για να ενημερώσει το κοινό για τα απαραίτητα πιστοποιητικά που πρέπει να λαμβάνει όταν διεκπεραιώνεται η συντήρηση.
4. Το ΤΟΜ θα εκδώσει Τεχνική Οδηγία σε όλα τα Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) όπως ελέγχουν και τη σωστή εφαρμογή των τροχών.
5. Το ΤΟΜ θα διεξάγει Εκστρατεία Τεχνικών Οδικών Ελέγχων σε βαρέα οχήματα, το αμέσως επόμενο διάστημα.
6. Το ΤΗΜΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους στα συνεργεία αλλαγής ελαστικών αυτοκινήτων για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται οι σωστές διαδικασίες κατά την αλλαγή ελαστικών.
7. Το Υπουργείο θα ετοιμάσει προσχέδιο κανονισμών για συχνότερο έλεγχο βαρέων οχημάτων άνω των δέκα ετών, κάθε 6 μήνες, και το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
8. Οι εκθέσεις που ετοιμάστηκαν από το ΤΟΜ και το ΤΥΜΗ, θα διαβιβαστούν στην αστυνομία για διερεύνηση ενδεχόμενου πιθανού ποινικού αδικήματος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Στο κενό πέφτει η πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου για συνεργασία των κομμάτων του κεντρώου χώρου, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη πρόταση έχει απορριφθεί από τη ΔΗΠΑ, ενώ η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει ενώπιον της, οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Πάντως, και τα δύο κόμματα, θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE