Αβέρωφ: Επιβάλλονται «λεπτοί και σοβαροί χειρισμοί» στην οικονομία – Στο 50% η επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης

Αβέρωφ: Επιβάλλονται «λεπτοί και σοβαροί χειρισμοί» στην οικονομία – Στο 50% η επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης

Τις ανησυχίες του για την οικονομία της Κύπρου καθώς και, για το ρυθμό ανάπτυξης, εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι, «ο ρυθμός ανάπτυξης το α' τρίμηνο καταδεικνύει σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας κατά 50% σχεδόν, σε σχέση με το 2022. Επιβάλλονται λεπτοί και σοβαροί χειρισμοί, και κυρίως, έγκαιρος σχεδιασμός για αποτελεσματική αντιμετώπιση εξωγενών και ενδογενών προκλήσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ανακοίνωσή του νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι, η κυπριακή οικονομία εισέρχεται σε περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας με ένα σχετικά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και η επιβράδυνση της δεν θα είναι τόσο έντονη όσο σε άλλες χώρες της ΕΕ, με αφορμή την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας για μεγέθυνση του ΑΕΠ με ρυθμό 3,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Δείτε την ανάρτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ έπληξε ξανά τον Λίβανο – Τα SMS μπαίνουν στη μάχη της έγκαιρης προειδοποίησης των Κυπρίων

LIVE: Το Ισραήλ έπληξε ξανά τον Λίβανο – Τα SMS μπαίνουν στη μάχη της έγκαιρης προειδοποίησης των Κυπρίων

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE