ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αβέρωφ: Επιβάλλονται «λεπτοί και σοβαροί χειρισμοί» στην οικονομία – Στο 50% η επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης
«Ο ρυθμός αυτός είναι ο 2ος υψηλότερος ανάμεσα στα Κράτη Μέλη και είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. που υπολογίζεται στο 1,3% και 1,2% αντίστοιχα», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η κυπριακή οικονομία εισέρχεται σε αυτή την περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, με έναν σχετικά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης με τη βασική πρόκληση να παραμένει ο επίμονος, αν και σε πτωτική πορεία, πληθωρισμός.
«Με έναν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης εν μέσω ενός εξαιρετικά αβέβαιου εξωτερικού οικονομικού περιβάλλοντος, ενδεικνύει ότι η επιβράδυνση για το 2023 δεν θα είναι τόσο έντονη όσο για άλλες χώρες στην ΕΕ», τονίζει το ΥΠΟΙΚ.
Καταλήγοντας, «υπογραμμίζει πως με συνετή δημοσιονομική πολιτική και οικονομική διαχείριση της Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα συμβάλουν στην ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υπόθεση Περικλέους: Έτσι εμπλέκεται στην υπόθεση η μητέρα του χάκερ, δεν πείθουν το Δικαστήριο οι ισχυρισμοί του θείου - Υπό κράτηση 25χρονος και 71χρονος
Έρχεται και τρίτο πακέτο κυρώσεων από ΗΠΑ με νέα ονόματα νομικών και φυσικών προσώπων στην Κύπρο
Έρχονται αλλαγές στο επίδομα τέκνου και μονογονιού – Ποιες οικογένειες θα επωφεληθούν
Νέος σάλος με διορισμό στο Προεδρικό – Πώς απαντά στο «Τ» κυβερνητική πηγή
Ανώτατο: Aπέρριψε την έφεση του Κενάν - Εκδίδεται στη Γερμανία
Ζητά επανεκδίκαση της υπόθεσης η παραπονούμενη που κατήγγειλε τον τέως Κιτίου για βιασμό
«Μίλησε» η νεκροτομή του άτυχου 81χρονου που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα – Όσα κατέδειξε
Αυτά είναι τα 8 μέτρα που αποφασίστηκαν μετά το περιστατικό με το λεωφορείο που έφυγε ο τροχός