Αβέρωφ: Επιβάλλονται «λεπτοί και σοβαροί χειρισμοί» στην οικονομία – Στο 50% η επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης

Αβέρωφ: Επιβάλλονται «λεπτοί και σοβαροί χειρισμοί» στην οικονομία – Στο 50% η επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης

Τις ανησυχίες του για την οικονομία της Κύπρου καθώς και, για το ρυθμό ανάπτυξης, εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι, «ο ρυθμός ανάπτυξης το α' τρίμηνο καταδεικνύει σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας κατά 50% σχεδόν, σε σχέση με το 2022. Επιβάλλονται λεπτοί και σοβαροί χειρισμοί, και κυρίως, έγκαιρος σχεδιασμός για αποτελεσματική αντιμετώπιση εξωγενών και ενδογενών προκλήσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ανακοίνωσή του νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι, η κυπριακή οικονομία εισέρχεται σε περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας με ένα σχετικά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και η επιβράδυνση της δεν θα είναι τόσο έντονη όσο σε άλλες χώρες της ΕΕ, με αφορμή την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας για μεγέθυνση του ΑΕΠ με ρυθμό 3,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Δείτε την ανάρτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκονται οι νέοι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, μετά και την υπόθεση που προέκυψε στη Cyta και οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να ανακαλέσει τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της ΑΤΗΚ, Λοΐζου Οικονομίδη.