ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aνοίγουν στόματα μετά την καταδίκη του τέως Κιτίου

Aνοίγουν στόματα μετά την καταδίκη του τέως Κιτίου

Νέοι ισχυρισμοί σε βάρος του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου διατυπώνονται -προς το παρόν ανεπίσημα- μετά που βρέθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακα για άσεμνη επίθεση που διέπραξε το 1981 σε βάρος 16 χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και άλλες κοπέλες επικοινώνησαν με τη συγκεκριμένη κοπέλα στην οποία ισχυρίστηκαν ότι και οι ίδιες υπήρξαν θύματα άσεμνης επίθεσης από τον συγκεκριμένο ιεράρχη πριν από πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν προχώρησαν σε καταγγελία από φόβο ότι δεν επρόκειτο να βρουν το δίκαιο τους.

Επίσης, άλλες δύο γυναίκες επικοινώνησαν με την επαρχιακή γραμματέα της ΠΟΓΟ, πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, όπως η ίδια δήλωσε. Πάντως μετά την καταδίκη του Χρυσοστόμου σπάζει ο νόμος της σιωπής που φαίνεται να επικρατούσε για χρόνια, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν πολλοί Λαρνακείς.

Απομένει τώρα να φανεί εάν οι ισχυρισμοί πάρουν τη μορφή επίσημης καταγγελίας στην Αστυνομία ώστε να αρχίσει η διερεύνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο Φιλελεύθερος, η 56χρονη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Μητροπολίτη για βιασμό, αδίκημα για το οποίο αθωώθηκε τον Οκτώβριο του 2021, προτίθεται να κινήσει τις για επανεκδίκαση της υπόθεσης, υπό το φως της πρόσφατης υπόθεσης στην οποία βρέθηκε ένοχος. «Θα παλέψω με κάθε κόστος για ν' ανοίξει η υπόθεση, δεν θα αφήσω πόρτα κλειστή» δήλωσε στη δημοσιογράφο Νατάσα Χριστοφόρου. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι δεν της επετράπη να παρουσιάσει όλους τους μάρτυρες που υπέδειξε στη Νομική Υπηρεσία.

Όλα δείχνουν καθαίρεση

Ακρως αρνητικό είναι το κλίμα στην Ιερά Σύνοδο για τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και όλα δείχνουν ότι η καθαίρεσή του θα είναι μονόδρομος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον βρίσκει ένοχο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ξεκαθάρισε πάντως ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας θα ασχοληθεί με το θέμα στην προσεχή της Σύνοδο την ερχόμενη εβδομάδα, και «θα λάβει τις δέουσες αποφάσεις, βάσει των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου». Η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου τονίζει ότι «η Εκκλησία καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις οποθενδήποτε και αν προέρχονται, οι οποίες αντίκεινται στη χριστιανική πίστη και απάδουν προς το ήθος εκκλησιαστικών λειτουργών». Σημείωσε ακόμη πως εκφράζει «τη συμπάθεια του προς τα θύματα τέτοιων επιθέσεων και τους οικείους τους».

Καταλήγοντας προσθέτει πως «θα μελετήσει τρόπους με τους οποίους και η Εκκλησία θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση εσφαλμένων νοοτροπιών, όπως π.χ. ο ανδροκεντρισμός και ο σεξισμός, οι οποίες προάγουν κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top