ΔΙΕΘΝΗ

Παραμένει στη φυλακή ο εθνοφρουρός των ΗΠΑ που κατηγορείται για διαρροή απόρρητων εγγράφων

Παραμένει στη φυλακή ο εθνοφρουρός των ΗΠΑ που κατηγορείται για διαρροή απόρρητων εγγράφων

Στη φυλακή θα παραμείνει ο Τζακ Ντάγκλας Τεϊσέιρα, μέλος της Εθνικής Φρουράς Αεροπορίας των ΗΠΑ, μέχρι τη δίκη του για παράβαση του Νόμου περί Κατασκοπείας, όπως αποφάνθηκε σήμερα ο δικαστής Ντέιβιντ Χένεσι. Οι δικηγόροι του 21χρονου Τεϊσέιρα ζητούσαν από το δικαστήριο να θέσει τον πελάτη τους σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Τεϊσέιρα συνελήφθη στις 13 Απριλίου και είναι ο βασικός ύποπτος για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων που σχετίζονταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα θέματα – μια διαρροή που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στην Ουάσινγκτον για την αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει απόρρητες πληροφορίες ζωτικής σημασίας.

«Ποιον έθεσε σε κίνδυνο; Η λίστα θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλη όσο ένας τηλεφωνικός κατάλογος» σχολίασε ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Γουόρτσεστερ, στη Μασαχουσέτη.

Ο Τεϊσέιρα δημοσιοποίησε τα έγγραφα αυτά σε μια ομάδα παικτών στην εφαρμογή μηνυμάτων Discord. Η διαρροή θεωρείται η σοβαρότερη παραβίαση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ μετά από εκείνη των χιλιάδων εγγράφων, βίντεο και διπλωματικών τηλεγραφημάτων που εμφανίστηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks το 2010.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top