ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Συζήτησε το στεγαστικό πρόβλημα σε περιοδεία του στη Λεμεσό

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Συζήτησε το στεγαστικό πρόβλημα σε περιοδεία του στη Λεμεσό

Το στεγαστικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για απόκτηση κατοικίας ήταν το αντικείμενο συζητήσεων του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, σε περιοδεία του το Σάββατο στη Λεμεσό.

Συνομιλώντας με νέους, στο Καφενείο Χουζούρι, είπε ότι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι στην Κύπρο είναι ανάμεσα στην απόκτηση στέγης ή οικογένειας. «Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις οικογένεια, πόσο μάλλον να αποκτήσεις στέγη», σημείωσε. «Πραγματοποιούμε αυτή την εκστρατεία για το στεγαστικό», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «διότι όπου υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να υπάρξουν λύσεις».

«Το ΑΚΕΛ, με την εκστρατεία που οργανώνει, υποδεικνύει τις διεξόδους και τις επιλογές που μπορούμε να δημιουργήσουμε στους νέους» δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου.

Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται, υπογράμμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «είναι πώς θα βοηθήσουμε τους νέους να αποκτήσουν στέγη». Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι πρώτης προτεραιότητας ζητήματα είναι να δημιουργήσουμε απόθεμα προσιτής στέγης και να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση για απόκτηση στέγης.

«Από έρευνα που έχουμε κάνει, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει απόθεμα προσιτής στέγης. Εδώ πρέπει να παρέμβει το κράτος».

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι σε αυτά τα ζητήματα οι δύο δημόσιοι Οργανισμοί, ο Οργανισμός Αναπτύξεως Γης και ο Οργανισμός Αναπτύξεως Στέγης, πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. «Το ΑΚΕΛ προτείνει τη μετατροπή του ΚΟΑΓ σε κεντρικό φορέα της κρατικής πολιτικής για στέγασης» είπε. Παράλληλα, σημείωσε, «ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, πρέπει να επιστρέψει στον κοινωνικό του ρόλο για να καταφέρει να προσφέρει εξειδικευμένα σχέδια και προγράμματα ώστε να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν στέγη».

Προηγουμένως, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου μαζί με τον Γιώργο Τ. Γεωργίου, Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λεμεσού και τον βουλευτή του Κόμματος, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Νίκο Κέττηρο πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Συνοικισμού Πάνω Πολεμιδιών. Κατά την επίσκεψη συζήτησαν με τους κατοίκους τόσο τα στεγαστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος, όσο και συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνοικισμός Πάνω Πολεμιδιών .

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top