Χαιρετίζοντας την τελετής έναρξης του φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο μόλο Λεμεσού η κ. Χατζημανώλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σήμερα γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. «Να σας υπενθυμίσω ότι η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας για το 2026 ανατέθηκε στην πόλη της Λεμεσού» ανέφερε ενδεικτικά.
Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και ο Δήμος Λεμεσού. Από πλευράς του ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη σημασία της γαλάζιας οικονομίας και της ναυτιλίας στην ανάπτυξη της Λεμεσού και στην οικονομία του τόπου ευρύτερα.
Τη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης νωρίτερα σήμερα.α Κατά τη τελετή πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά διέλευση σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών καθώς και ρυμουλκού της VTS Vasiliko Terminal.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε αγώνας δρόμου αφιερωμένος στους ναυτικούς με το μήνυμα «Τρέχουμε για τους ναυτικούς που μεταφέρουν τον κόσμο σε εμάς», ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία εργαζομένων στον τομέα Μεταφορών, ITF.
Το φεστιβάλ θα κλείσει με την συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στις 8:30 το βράδυ. Την συναυλία θα ανοίξει στις 8μμ μουσικό πρόγραμμα με μέλη του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας» υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Παραδοσιακής Μουσικής Αντρέα Χριστοδούλου.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υπ.Ενέργειας: «Δεν συμμεριζόμαστε τις δηλώσεις Ντεσκάλτσι» για τον αγωγό East Med
Φαίδωνος: «Δεν θα με φιμώσουν - Να κοιτάξουν να εξουδετερώσουν τους εμπόρους ναρκωτικών»
Ισπανία - Βίντεο-σοκ: Συντριβή ισπανικού μαχητικού F-18 στη Σαραγόσα
Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο: Ενα πρόσωπο στο νοσοκομείο - Κλειστή λωρίδα και κυκλοφοριακό κομφούζιο
Ξέσπασε πυρκαγιά στη Λάρνακα πλησίον κατοικημένης περιοχής – Φαίνεται να ξεκίνησε από σπινθήρες πασσάλου της ΑΗΚ – Δείτε φωτογραφίες
Κ. Ιωάννου για παράνομους μετανάστες: Αύξηση 490% στις αφίξεις τα τελεαυταία 7 χρόνια - Το 95% αυτών περνά μέσω της πράσινης γραμμής
Τον είδαν σε πάρκινγκ να τοποθετεί αντικείμενα στο έδαφος - Βρήκαν απ' όλα τα ναρκωτικά - Χειροπέδες σε 38χρονο
Κατάθεση ψυχής στο «Τ»: Η Άννα πάλεψε, δυσκολεύτηκε και εγκλωβίστηκε «σε ένα ξένο σώμα» - «Το ότι ζω το οφείλω σε θαύμα»
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ - Νυφικό: Τι συμφέρει; Αγορά ή ενοίκιο; Έτοιμο ή custom;