ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: Τόνισε τη συνεργασία ΕΕ - ΝΑΤΟ με ίσους όρους προς όλα τα κράτη μέλη - Βίντεο

ΥΠΑΜ: Τόνισε τη συνεργασία ΕΕ - ΝΑΤΟ με ίσους όρους προς όλα τα κράτη μέλη - Βίντεο

Στην ανάγκη η συνεργασία της ΕΕ με το ΝΑΤΟ να πραγματοποιείται «με όρους ισοτιμίας προς όλα τα κράτη μέλη» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες με σύνθεση Υπουργών Άμυνας.

Όπως σημείωσε ο κ. Γιωργάλλας, στην παρέμβασή του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα «της επίσπευσης της στρατηγικής της ΕΕ για θέματα ασφάλειας στη θάλασσα, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε την υποχρέωση της ΕΕ αναπροσαρμόσει την πολιτική της ώστε να προστατεύονται τα κράτη μέλη της από τυχόν παραβιάσεις ή προσπάθειας υπονόμευσης και αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση για τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στο τέλος της συνόδου, στην παρουσία του ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Οι Υπουργοί Άμυνας αντάλλαξαν απόψεις με τον κ. Στόλτενμπεργκ για την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και τομείς συνεργασίας σε τομείς όπως η θαλάσσια ασφάλεια και ο κυβερνοχώρος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Γιωργάλλας ενημέρωσε τους ομολόγους του για τη συνδρομή της Κύπρου, και ιδιαίτερα για την εκπαίδευση Ουκρανών εμπειρογνωμόνων στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και την αποναρκοθέτηση, η οποία διεξάγεται στην Κύπρο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής EUMAM Ukraine (EU Military Assistance Mission), σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, σε παρέμβαση του στο πλαίσιο της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, ο κ. Γιωργάλλας χαιρέτισε το έργο του Οργανισμού και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο για την υλοποίηση του προγράμματος κοινών προμηθειών αμυντικού υλικού, στο οποίο συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο Υπουργός Άμυνας, πληροφόρησε τους εταίρους ότι «ο προϋπολογισμός για την Άμυνα στην Κύπρο διατηρείται σε υψηλά επίπεδα με ποσοστό 2%του ΑΕΠ».

«Σημαντικό μερίδιο διατίθεται για εξοπλιστικά προγράμματα και προγράμματα ανάπτυξης δυνατοτήτων, στηρίζοντας έτσι την εγχώρια και Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία» προστίθεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top