ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας το πρωί της Τετάρτης

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας το πρωί της Τετάρτης

Σε σύσκεψη καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της ελληνικής Βουλής η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το πρωί της Τετάρτης, στις 11:00.

Συγκεκριμένα, μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τους αρχηγούς των τριών πολιτικών κομμάτων και συγκεκριμένα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας καλεί, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, σε σύσκεψη τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές.

Ως προς τα βήματα που έπονται το επόμενο διάστημα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αναθέσει στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ή στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια εκλογών.

Την Κυριακή 28 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής και μία ημέρα μετά, στις 29 Μαΐου, η Βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν οι εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top