ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» Ιαπωνίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ - Μελετάται, ωστόσο, το σχέδιο του Οργανισμού για άνοιγμα γραφείου στο Τόκιο

«Όχι» Ιαπωνίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ - Μελετάται, ωστόσο, το σχέδιο του Οργανισμού για άνοιγμα γραφείου στο Τόκιο

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή του δεν σχεδιάζει την ένταξη της χώρας στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, σημείωσε πάντως πως εξετάζεται το ενδεχόμενο το NATO να ανοίξει γραφείο σύνδεσης στο Τόκιο.

Ο κ. Κισίντα έκανε τα σχόλια αυτά μερικές ημέρες μετά τη δήλωση του πρεσβευτή της Ιαπωνίας στις ΗΠΑ, του Τότζι Κομίτα, πως η ατλαντική συμμαχία σχεδιάζει να εγκαταστήσει αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας –θα ήταν η πρώτη στην Ασία–, με σκοπό να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός.

«Δεν είμαι ενήμερος για κάποια απόφαση» του NATO για αυτό ακόμα, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, που εκφράστηκε στο κοινοβούλιο. Επέμεινε πως η κυβέρνησή του δεν σχεδιάζει η χώρα να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία υπό αμερικανική ηγεσία.

Αντιδρά η Κίνα στο άνοιγμα γραφείου του ΝΑΤΟ στο Τόκιο

Η περιοχή Ασίας - Ειρηνικού δεν καλωσορίζει τα σχέδια του ΝΑΤΟ να ανοίξει γραφείο σύνδεσης στην Ιαπωνία, δήλωσε σήμερα η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, αφού το Τόκιο αναφέρθηκε στο σχέδιο αυτό.

«Θέλουμε να πούμε ότι η περιοχή Ασίας- Ειρηνικού δεν καλωσορίζει την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων, δεν καλωσορίζει τη στρατιωτική αντιπαράθεση», τόνισε η Μάο.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να είναι «ιδιαίτερα προσεκτική στο θέμα της στρατιωτικής ασφάλειας» με δεδομένο «το ιστορικό της επιθετικότητάς της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top