ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη Κυβέρνησης με 167 χιλ. ευρώ στους ψαράδες - Καταστρέφουν τα δίχτυά τους τα δελφίνια

Στήριξη Κυβέρνησης με 167 χιλ. ευρώ στους ψαράδες - Καταστρέφουν τα δίχτυά τους τα δελφίνια

Παραχώρηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας σε επαγγελματίες αλιείς, ύψους €167.481, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για κάλυψη της απώλειας εισοδήματος από ζημιές που προκαλούνται από δελφίνια, έπειτα από σχετική πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στα πλαίσια στήριξης του αλιευτικού τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας αφορά σε ζημιές που προκλήθηκαν κατά την περίοδο 1/1/2022-31/12/2022.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι αλιείς παράκτιας και πολυδύναμης αλιείας, των οποίων η άδεια είναι σε ισχύ το 2022 και το 2023 και έχουν εργαστεί τουλάχιστον 35 ημέρες εργασίας, με 300 τουλάχιστον κιλά αλιεύματος κατά το 2022.

Σημειώνεται ότι οι ζημιές που προκαλούνται από τα δελφίνια στα δίκτυα και στο αλίευμα των αλιέων αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι αλιείς.

Όπως αναφέρεται, τα δελφίνια είναι προστατευόμενα είδη, τα οποία στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή επιτίθενται στα δίκτυα των αλιέων, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό τους και τις πλείστες φορές τον θάνατό τους. Ως αποτέλεσμα, ο πληθυσμός των δελφινιών δέχεται πιέσεις και παρουσιάζει σημαντική μείωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top